Talonpoikaismuseo on ainutkertainen kokonaisuus

Riuttalan Talonpoikaismuseo vuoden 2018 kesäkohde

Kuopion Karttulassa sijaitseva Riuttalan Talonpoikaismuseo on valittu Suomen maatalousmuseo Sarkan kesäkohteeksi vuodelle 2018. 

Riuttalan Talonpoikaismuseo on perustelujen mukaan ainutkertainen suomalaista talonpoikaiskulttuuria esittelevä kohde, joka käsittää 14 hehtaarin alueellaan yli 20 alkuperäistä rakennusta ja 1400 taloon kuulunutta esinettä. Riuttala oli esillä Vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyn Suomen osastolla esimerkkinä suomalaisesta maaseudusta ja elämänmuodosta. Riuttalan Talonpoikaismuseossa järjestetään vuosittain rukiinleikkuun SM-kilpailut ja monia muita tapahtumia. Toimintaa ylläpitää Riuttalan talonpoikaiskulttuurin suojelusäätiö.

Suomen maatalousmuseo Sarka valitsee kesäkohteensa vuosittain hakemusten perusteella. Etäkohteet ovat maatalouden historiaa esitteleviä museoita, kokoelmia tai vastaavia kohteita. Kohteiden kanssa tehdään yhteistyötä erityisesti markkinoinnissa ja kesäkohdetta esitellään näyttelynä Loimaalla sijaitsevan Sarka-museon ravintolatiloissa kesän ajan.

Tutustu Riuttalan Talonpoikaismuseoon >>
Riuttalan Talonpoikaismuseo on avoinna yleisölle 8.6.–25.8. perjantaista maanantaihin klo 12–17 ja ryhmille tilauksen mukaan 14.5.–13.10.2018.

Tutustu muuhun Kuopio-Tahko alueen museotarjontaan >>