Tanssifestivaalilla runsaasti maksutonta ohjelmaa

Kuopio Tanssii ja Soi -viikolla monipuolinen oheisohjelma

Järjestyksessään 49. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin (13.–20.6.2018) oheistapahtumissa nähdään kotimaisten taiteilijoiden ohella useita ulkomaisia esiintyjäryhmiä. Oheisohjelmat sijoittuvat kauppatorin ohella muun muassa kaupunginteatterilla, nuorisotaloilla ja alakoulujen pihoissa. 

Mukana ovat Pskov Russian Choir – tanssi- ja musiikkiryhmä, Gaalassakin esiintyvä intialainen ANART Dance Company sekä Shanghai-Pudongin tuottama Shanghai Empireast Culture Group ja islantilaisen Klassíski Iistdansskolínn -tanssikoulun ryhmä.

– Olemme innoissamme monipuolisesta esiintyjäkaartista ilmaistapahtumissamme. Se kertoo, että Kuopio Tanssii ja Soi tunnetaan ja koetaan vetovoimaisena tapahtumana, kertoo taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

Ilmainen ohjelma alkaa torilla päivittäin kello 11 ja 13. Sunnuntaina torilla on esitysten lisäksi suukirpputori. Taiteilijahaastatteluissa Salacavala- kahvilassa voi kuulla taiteilijoiden kuulumisia ja saada tietoa tanssiteosten taustoista. Haastattelijana toimii Jorma Uotinen.

Aamutaijia, puistojameja ja lastenteatteria

Ohjelmatarjontaa on laidasta laitaan ja aamusta iltaan. Suositut aamu -taijit ovat tänä vuonna kaupunginteatterilla samoin kuin lasten puistojamit.  ELO -forumit pyörivät teatterin ala-aulassa klo 17 alkaen.

Mukana on myös nykytanssiryhmä Kalamukki, muusikko Markus Petsalo, tanssiryhmä Äijät, Äidin Ääni -naiskuoro, pianisti Anniina Lehtinenja kuvataitelija Iiris- Lilja Kuosmanen, Lasten Hermanni -lastenteatteriryhmä, viulisti Maria Nikulina ja pianisti Dmitrii Barkov sekä monia muita mielenkiintoisia esiintyjiä. ELO Forum -ohjelmiin on vapaa pääsy.

Lapsille suunnattua maksutonta ohjelmaa on erityisesti sunnuntaina ja maanantaina. Puistojamien jatkoksi sunnuntaina on tarjolla Neiti Ida, vuorovaikutteinen ja osallistava tanssiteos ja maanantaina Turun Taideakatemian tanssinopettajaopiskelijoiden Ullakkojengi -esitys. Pääsymaksuton Nukketeatteri Sytkyjen Apinakuningas -kiertue jalkautuu 14. – 19.6. kaupunginteatterin lisäksi nuorisotalojen ja alakoulujen pihoihin ympäri Kuopiota Petoselle, Neulamäkeen, Julkulaan, Männistöön, Jynkkään, Särkiniemeen sekä Nilsiään.

Hyvinvointia, johtamista ja taitelijan ääntä

Festivaaliviikolla on tarjolla myös useita seminaareja: Arjen työhyvinvointi – valtakunnallinen kuntaseminaari, Minna Canth-johtamisfoorumi, Taiteilijat äänessä – Tiede, taide ja ilmastonmuutos, Tiedolla taitoa tulevaisuuteen – Intohimo vai pakkomielle? sekä Lasten- ja nuortenkulttuuri kuntien vetovoimatekijänä nyt ja tulevaisuudessa.

Viikolla Kuopiossa on runsaasti myös muiden tapahtumatuottajien tarjontaa, muunmuassa Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen tuottama Paikallisliike -tapahtuma, Pro Agrian tuottama Satoa Goes Wild -ruokatapahtuma, Ritva-Liisa Pohjolaisen lasitaidenäyttely Galleria G12:ssa ja Bene Statera -hyvänolon tapahtuma torilla.

Katso koko tapahtuman ohjelma pää- ja oheisohjelmineen täältä >>

Kuopio Tanssii ja Soi -lippuja pääohjelmiin on saatavana Kuopio-Infossa, Sokos Kuopiossa ja muissa Lippupisteen myymälöissä kautta maan sekä lippu.fi -sivustolla.