Jason Byrnelle etsitään korvaajaa

Kuopion Komediafestivaali hakee kansainvälistä koomikkoa Jason Byrnen tilalle

Suomen suurimman komediafestivaalin kansainväliseksi tähdeksi kiinnitetty irlantilainen koomikko Jason Byrne on joutunut perumaan esityksensä ison tv-tuotannon vuoksi.

Nyt festivaaleille etsitään tähdittäjäksi kansainvälistä esiintyjää.

Nopea reagointi on tarpeen

Kuopion komediafestareihin on enää kolme viikkoa, joten korvaajan löytämisellä on jo kiire. Sinällään tapahtumassa on edelleen ennätysmäärä esiintyjiä, joten mitään suurta  katastrofia ei ole tapahtunut. Tapahtuma on kuitenkin profiloitunut myös kansainvälisten esiintyjien kautta, minkä  johdosta tapahtuman järjestäjä Juha Jylhäsalmi päätti normaalien väylien lisäksi etsiä korvaavaa esiintyjää myös laajalla kansainvälisellä tiedottamisella.

”Sovimme Jasonin kanssa tämän kesän keikat jo viime vuonna Kuopiossa, kun hän esiintyi täällä festareilla. Silloin ei vain voitu arvata, että  Jasonille tulee mahdollisuus osallistua isoon tv-tuotantoon Irlannissa. Minulla on nyt tietysti tosi kiire korvaajan kanssa, mutta samalla olen myös iloinen Jasonin puolesta. Nyt vain etsitään Jasonin tilalle toinen esiintyjä ja toivotaan, että Jason pääse tulevaisuudessa taas Kuopioonkin”, summaa Juha Jylhäsalmi tilannetta.

Festareille etsitään korkeatasoista, englanniksi esiintyvää koomikkoa. Esiintymisiä koomikolla tulisi olemaan 3-4, kuten oli varattu Jason Byrnellekin. Esiintymispalkkion lisäksi esiintyjiä huokutellaan huolehtimalla esiintyjän kuluista sekä Kuopion vetovoimalla. Jylhäsalmi on huomannut, että kesäinen Kuopio Järvi-Suomen keskellä on todella mieluinen paikka kansainvälisille esiintyjille.

”Moni esiintyjä haluaa tulla takaisin nimenomaan alueen kauneuden ja ihmisistä välittyvän tunnelman vuoksi. Esiintymispalkkio on toissijainen juttu ja kerran tänne tullut on helpompi huokutella uudelleen,” kertoo Jylhäsalmi.

Kuopion Komediafestivaali järjestetään 11 kertaa

Kuopion Komediafestivaali järjestetään kesäkuussa 7.-9.6.2018 jo 11 kertaa. Festivaali on noussut Suomen suurimmaksi stand up -tapahtumaksi laadukkaiden esiintyjiensä sekä lämpimän ilmapiirin ansiosta. Kansainvälisiä esiintyjiä festivaalilla on ollut vuodesta 2009 alkaen ja tapahtuma haluaa jatkossa kehittyä yhä kansainvälisemmäksi.

Lisätietoja

Kuopion komediafestivaali