Uusi elämyskeskus Saana avataan Kuopioon

Elämyskeskus Kuopion Saana Oy avataan Bellanrantaan keväällä 2019 ja se tulee tarjoamaan paitsi upeita saunaelämyksiä ja lukuisia aktiviteetteja, myös monenlaisia tapahtumia puhtaan luonnon äärellä, Kallaveden rannalla.

Upea sijainti avaa mahdollisuuksia kehittymiselle

Vuonna 2016 avattu Bellanrannan elämyskeskus sijaitsee kauniilla paikalla Kuopion Saaristokadun varrella ja se on jo nyt saavuttanut suuren suosion sekä kaupunkilaisten aktiviteettikeskuksena kuin matkailijoidenkin käyntikohteena. Toimintoja halutaan nyt kehittää ja kasvattaa entistä monipuolisempaan suuntaan, alueen ainutlaatuinen sijainti ja matkailun tarpeet huomioon ottaen.

Matkailukeskus Kuopion Saana Oy perustettiin samanhenkisen yrittäjäjoukon toimesta toukokuussa 2017. Hankkeessa ovat mukana Raimo SonninenHeikki VienolaVararengasravintolat OyTuomo Rissanen, Maalaus ja saneeraus Konttinen OyRPS Brewing  Oy sekä Juha Heinonen. Samanhenkisen, Kuopiolaisen yrittäjäjoukon yhteisenä tahtotilana on kehittää alueesta ympärivuotinen matkailukeskus, joka sekä esittelee ylpeänä maakunnallista osaamista, tarjoaa unohtumattomia elämyksiä niin matkailijoille kuin paikallisillekin.

“Bellanrannan ainutlaatuinen sijainti keskellä kaunista Järvi-Suomea ja kuitenkin aivan Kuopion kaupungin keskustassa luo ainutlaatuisen mahdollisuuden tarjota hienot puitteet matkailulle”, kertoo Matkailukeskus Kuopion Saana Oy:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Sonninen.

”Kuopio ja koko Järvi-Suomi on maailman mittakaavassa aivan ainutlaatuinen. Puhdas luonto, rauhallisuus ja saavutettavuus aivan kaupungin keskustassa on meille itsestäänselvyys, mutta ulkomaalaisille ainutlaatuista. Tämän me haluamme tarjota kaikille”, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Mika Hämäläinen.

Saunamaailma ja muita rantakohteeseen sopivia palveluita

Matkailukeskuksen saunamaailmaan sisältyy muun muassa erillinen savusauna, ulkouima-allas sekä Spa -palvelut sekä laajat terassialueet. Tätä kokonaisuutta tukemaan on suunniteltu myös useita muita matkailua tukevia toimintoja, kuten veneilijöiden ja ohjelmapalveluyrittäjien palveluita mm. SUP-lautojen ja kanoottien vuokrausta sekä tapahtumia.

“Olemme Tahkolla huomanneet sen että matkailija harvemmin tulee paikalle pelkästään majoittumaan, tarjolla on oltava elämyksiä, kokemuksia ja palveluita. Tähän haluamme panostaa voimakkaasti. Lisäksi nämä hankkeet tukevat toisiaan Kuopion näkökulmasta”, sanoo Heikki Vienola, yrityksen perustajia ja Tahko Spa Oy:n omistaja.

Merkittävä matkailun sisältöhanke Kuopiossa

Hankkeen kokoluokka on useita miljoonia euroja ja kokonaisvaikutukset tulevat olemaan merkittäviä. “Kuopion kaupunki on ensimmäistä kertaa ottanut matkailun mukaan kaupungin strategiaan painopistealueeksi. Tämä hanke, joka on suurin matkailuun kohdistuva hanke kantakaupungissa vuosikymmeniin tukee erinomaisesti tätä valintaa”, toteaa Kuopion kaupungin yritysasiamies Unto Juutinen.

Kuopion rooli Järvi-Suomen pääkaupunkina ( Capital of Lakeland ) on tarkoitus nostaa kansainvälisen matkailumarkkinoinnin kärkeen sekä alueen matkailutoimijoiden kuin kaupunginkin puolesta . Tätä teemaa tukee myös Matkailukeskus Saana, jonka poikkeuksellinen arkkitehtuuri, palvelutarjonta sekä sijainti itsessään ovat paikan suurimpia vahvuuksia markkinoinnissa. Kansainvälinen markkinointi toteutetaan yhteistyössä Kuopion kaupungin, Kuopio-Tahko Markkinoinnin ja Kuopio Convention Bureaun kanssa Järvi-Suomen puhtautta, kauneutta ja monipuolista aktiviteettitarjontaa korostaen.

“Saimaan vierasvenesatamat täyttyvät jo nykyään mereltä sisävesiin siirtyvistä veneilijöistä. Bellanranta tulee tarjoamaan syitä navigoida veneilyreiteillä Kuopioon asti. Koko kaupunki siis hyötyy lisääntyvästä tarjonnasta”, lisää Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen.

Paikallisen osaamisen leima on vahvasti läsnä uuden matkailukeskuksen tarjonnassa. Hankkeen toimijoiksi on valittu maakunnallisia osaajia tuotteineen ja esimerkiksi sesonkien mukaan vaihtuvat menut, sekä muun ruokatarjonnan tulee suunnittelemaan Kuopiolainen keittiömestari Anssi Kantelinen. Paikallisen pienpanimon RPS Brewingin juomat näkyvät valikoimassa erikoisuuksin.
Lisätietoja: 

  • Mika Hämäläinen puh. 0400 579 434
  • Raimo Sonninen puh. 0400 672 414

www.kuopionsaana.fi