Tahko DiscGolfPark

Tahko DiscGolfPark

Tahkon frisbeegolfrata on 9-väyläinen, aloittelijaystävällinen rata. Sopiva ryhmän koko on 3-5 pelaajaa ja radan peliaika on noin yksi tunti. Rata sijaitsee Tahkon lähiliikuntapaikassa, Tahko Spa Hotellin itäpuolella. Lähin P-alue Tahko Spa Hotellin pihassa, josta kävelymatkaa tulee noin parisataa metriä.

Frisbeegolf -kiekkopaketteja on myynnissä Tahko SpaShopissa, SkiMac Promenadessa ja Nilsiän Kesportissa.

Lataa Tahkon frisbeegolfradan kartta tästä (PDF) >>

Yleistä

Frisbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfin periaate on samanlainen kuin perinteisessä golfissa. Frisbeegolfissa käytetään pallon ja mailojen sijasta muovisia frisbeitä, joita on eri kokoisia ja painoisia. Pallogolfin reiän korvaa frisbeegolfissa maalikori. Peliajatus on, että vähimmällä määrällä heittoja radan suorittanut pelaaja on voittaja.

Säännöt pähkinänkuoressa

1. Pelin tarkoituksena on saada frisbee mahdollisimman pienellä heittomäärällä aloituspaikasta metalliseen frisbeegolf-maalikoriin.

2. Heittäjän tulee aina varmistaa, ettei väylällä liiku muita pelaajia.

3. Avausheiton jälkeen kauimpana korista oleva pelaaja jatkaa ensimmäisenä. Seuraava heitto suoritetaan siitä paikasta, mihin edellinen heitto jäi. Muut pelaajat odottavat heittovuorossa (eli kauimpana korista) olevan pelaajan takana.

4. Väylä on pelattu loppuun, kun frisbee on maalikorissa.

5. Voittaja on pelaaja, joka suorittaa radan pienimmällä määrällä heittoja

 

Tahkon frisbeegolfradan ylläpidosta vastaa Kuopion Kaupunki. Huomioithan, että puistossa on ajoneuvoilla ajo kielletty ( muu paitsi huolto- ja hälytysajoneuvot ). Lähin pysäköintialue sijaitsee Tahko Spa Hotellin vieressä.