Tervetuloa Tahkolle!

Vastine – Tahko toivottaa venäläiset tervetulleeksi

 

Eilen lähti liikkeelle Tahkoa koskeva uutinen uutissivuston Fontankan kautta, koskien venäläisasiakkaiden saamaa tylyä palautetta mökinvuokrauksesta Tahkolla. Juttu on levinnyt myös suomalaisissa medioissa sekä sitä on kommentoitu laajalti sosiaalisessa mediassa. Tahko alueena toivottaa venäläisasiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Tahkolle irtisanoutuu yksittäisen mökinomistajan puheista.

Tahkon yritykset eivät hyväksy vihapuhetta tai syrjinnästä

Tahkon alueen yrittäjillä on vankka halu kansainvälistää Tahkon kävijäjoukkoa, minkä takia Tahkon toimijat ovat erittäin pahoillaan syntyneestä kohusta. Vaikka yksityishenkilöllä onkin Suomessa oikeus mielipiteen vapauteen,on kuitenkin tärkeää huomata, että tahkolaisten yritysten yleinen mielipide on erittäin positiivinen ulkomaalaisten suhteen. Tahkon alueen yrittäjät haluavatkin siis irtisanoutua kohun aiheuttaneen henkilön mielipiteistä julkisesti. Omia jyrkkiä mielipiteitään venäläisille asiakkaille ladellut yksityinen henkilö ei toimi sen enempää yhteistyössä Keskusvaraamon, yhteismarkkinoinnin kuin alueen muidenkaan yritysten kanssa.

”Tahkolla on vuosittain noin 800 000 majoitusvuorokautta ja alueena haluamme ehdottomasti irtisanoutua kaikesta rasistisesta ajattelusta tai vihapuheesta. Pääsiäisen vietossa parasta aikaakin alueella on yli kymmenen tuhatta henkeä ja yli kaksikymmentä eri kansallisuutta. Toivottavasti nämä ympärivuotiset Tahkon ystävät ovat apunamme sosiaalisessa mediassa korjataksemme tuon Tahkoon aiheettomasti liitetyn vihapuheen. Henkilökohtaisesti ja alueen yhteismarkkinoinnin edustajana haluan pyytää anteeksi niiltä venäläisiltä, jotka kokivat ikävällä tavalla vääryyttä. Lisäksi haluamme kutsua Marijan ja Olegin lomalle Tahkolle ilmaiseksi ensi talvena,” summaa tilannetta Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n hallituksenpuheenjohtaja Ville Puustinen.

Lisätietoja

Kuvia median vapaasti käytettäväksi: Tahkon kuvapankki