Historian ensimmäiset Banked slalom SM -kisat Tahkolle

Tittelit jaossa ensimmäistä kertaa

Kallistettujen käännösten ensimmäiset SM -tittelit ovat jaossa 13.-14.4.2018, kun Suomen Lumilautaliiton 30v -juhlien kunniaksi SM -debyytin tekee kovassa nousussa oleva perinteikäs laji, banked slalom.

Banked slalom on kallistetuista kurveista koostuvalla radalla laskettava kisa, jossa aika ratkaisee. Crossiin verrattuna radalla laskee vain yksi laskija kerrallaan ja toisin kuin pujottelussa, banked slalomin kurveissa on lumesta muodostetut vallit joiden ansiosta kurvailu muistuttaa enemmänkin surffausta.

Tahkolla järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma jakautuu perjantai-iltana laskettavaan rentoon joukkuekisaan ja lauantain yksilökilpailuun ( Open , Junior ja Adaptive -sarjat ).

Joukkueessa on oltava vähintään kaksi laskijaa ja tulos määräytyy joukkueen jäsenten aikojen keskiarvon mukaan. Lauantain kilpailussa jokainen Junior- ja Adaptive-sarjan osallistuja laskee kolme laskua, joista paras aika jää voimaan. Open-sarjoissa jokainen laskee ensin kaksi laskua, joista parhaiden aikojen perusteella 10 nopeinta laskijaa saa vielä kolmannen laskun. Lopputulokset määräytyvät kaikkien laskujen parhaan ajan perusteella.

Perinteikäs ja rento laji sopii juhlavuoteen

”Banked Slalom SM sopii todella hyvin juhlavuoteen. Lajissa on pitkät perinteet: se on ensimmäisiä lajeja, joissa lumilautailussa on kilpailtu. Mt. Bakerin legendaarinen banked slalom -kisa on pidetty joka vuosi vuodesta 1985 lähtien. Banked slalom -tapahtumissa on todella hyvä fiilis. Rentoa meininkiä höystettynä hyvällä kisameiningillä niin itseään kuin kavereita vastaan, ja laji sopii kaikille junnuista vaariin. Uskommekin, että paikalle saapuvat niin vanhat ketut kuin junnutkin. Uutena sarjana on lisäksi Adaptive liikuntarajoitteisille, joten todellakin kaikki pääsevät mukaan. Tourin sijasta haluamme panostaa tällä kaudella yhteen tapahtumaan, joka on kaksipäiväinen ja mukana on lisäksi iltaohjelmaa”, kertoo kotimaan tapahtumavastaava Juha Guttorm Lumilautaliitolta innoissaan.

Lumilautaliitto on järjestänyt kahtena kautena useamman erillisen tapahtuman Banked Slalom Touria, joissa osallistujia on ollut usein ruuhkaksi asti. Mukaan tullut väkeä laidasta laitaan; kisassa on ollut mukana kaikkia pienistä lapsista kokeneisiin konkareihin. Osallistujalistasta on voitu nähdä niin uusia aloittelijoita kuin entisiä ja nykyisiäkin ammattilaisia.

Myös Tahkolle odotetaan runsaasti osallistujia, sillä SM-tittelit odotetusti kiinnostavat. Kilpailutilanteesta huolimatta luvassa on rento ja kannustava tapahtuma, jossa lajin luonne säilyy: odotettavissa on hyvää henkeä, itsensä haastamista ja mukavaa kevätkurvailua.

Tahkon kisapaikka hemmottelee myös yleisöä

Banked Slalomin kilpailurata rakentuu niinsanotun uuden tuolihissin, eli Syöksyrinteen ( rinnekartassa nro 4 ) yläasemalle johtavan tuolihissin tuntumaan. Lähtöpaikka sijaitsee Syöksyrinteen yläasemalla ja maalialue tuolihissin ala-aseman läheisyydessä. Rata kulkee osittain tuolihissin alapuolella, joten kisaa pääsee seuraamaan paitsi rinteestä, myös radan yläpuolelta hissistä käsin. Rennon tunnelman ja itse kisan lisäksi yleisöä hemmotellaan myös maalialueen tapahtumateltalla, jossa fiilistelemään pääsee hyvän musiikin, ruuan ja juoman parissa. Kannustajat ja yleisö ovat lämpimästi tervetulleita myös lauantai-illan palkintojenjakoon ja Banked Slalom -jatkoille Ravintola Ukkoon.

Aikataulut yleisölle

Perjantai 13.4.2018

  • 16:00-16:50 Harjoitukset
  • 17.00-19.00 Tiimikisa
  • 21.30 Tiimikisan palkintojenjako | Ravintola Ukko

Lauantai 14.4.2018

  • 10:00-10:30 Harjoitukset: Juniors -sarja
  • 10:45-11:45 Kilpailu: Juniors
  • 12:00-13:00 Harjoitukset: Open & Adaptive – sarjat
  • 13.15 – Kilpailu: Open & AdaptiveJuniors palkintojenjako & Open kukitus kilpailun jälkeen tapahtumateltalla
  • 19.30 Open & Adaptive -sarjojen palkintojenjako | Ravintola Ukko
  • 21:00 Banked Slalom SM jatkobileet | Ravintola Ukko ( vapaa sisäänpääsy )

Lue lisää tapahtuman verkkosivuilta ja seuraa meininkiä Facebookissa – ja tule paikan päälle tunnelmoimaan!

Samana viikonloppuna Tahkolla kirmaillaan myös Extreme Run -tapahtumassa, joka starttaa liikkeelle Tahkon keskustasta 14.4.2018 klo 13:00. Säpinää siis riittää, joten majoitus- ja ravintolavaraukset kannattaa laittaa kuntoon osoitteessa www.tahko.com.