Talvitori käynnistää Kuopion kauppatorin 200-vuotisjuhlavuoden

Kuopion kauppatori käynnistää 200-vuotisjuhlavuotensa talvisissa tunnelmissa lauantaina 3. helmikuuta. Talvitori on samalla vastaus keskustan asukkaiden ja asiakkaiden toiveisiin saada torille nykyistä enemmän toimintaa talvikaudella.

Kauppatorin Talvitori on toiminnallinen ja taiteellinen kokonaisuus, johon kuuluu luistelurata, jäätaideteoksia ja jääliukumäki. Virallista koko perheen avajaistapahtumaa vietetään lauantaina 3.2. kello 10-13. Avajaisissa on luvassa mäenlaskua, luistelua musiikin tahdissa ja pientä herkkutarjoilua lapsille. Avajaisissa ovat mukana myös Misse Kissa ja Onni Orava.

Kauppatorille valmistuneen Joutsenlampi –jääteoskokoelman veistokset on valaistu ja niiden rinnalle on noussut suuri valopuu tunnelmaa ja valoa tuomaan. Teoksia pääsee ihastelemaan myös luistellen, sillä luistelurata kiertää teosten ympärillä.

Veloitukseton luistinlainaamo palvelee torilla

Torilla sijaitsevassa SalaCavala-kahvilassa palvelee Talvitorin ajan Luistinlainaamo, jonne on kertynyt ihmisten lahjoittamia luistimia. Talvitorilla luistelijat voivat lainata kahvilan aukioloaikoina lasten luistimia, luistelutukia, nalleluistelukelkkoja ja kypäriä. Lainaamosta löytyy myös muutamia aikuisten kokoja ja kypäriä.

Lasten kypäriä ja luistimia otetaan edelleen vastaan lainaamoon. Paikallinen urheiludivari on luvannut teroittaa vanhatkin luistimet uuteen terään.

Teemapäivissä toimintaa viikolle ja viikonloppuun

Talvitorin hulina jatkuu myös avajaisviikonlopun jälkeen teemapäivien muodossa. Jatkossa toimintaa on ainakin keskiviikkoisin ja lauantaisin. Keskiviikkoiltaisin kello 16-19 luisteluradalla luistellaan eri aikakausien musiikkihittien tahdissa. Lisäksi luvassa on 7.2. Inkeri&Eeliksen pakkasjumppa senioreille sekä ystävänpäivänä 14.2. Kuopion perheentalon ohjelmaa. Ystävänpäivän iltana Sakkyn opiskelijat järjestävät torin jäällä rusettiluistelutapahtuman.

Lauantaisin Talvitorilla järjestetään toimintaa erityisesti lapsille ja lapsiperheille. Ohjelmassa on esimerkiksi Kuopion Raviradan järjestämä ponipäivä, KalPan ulkoliikuntatempaus ja venäläinen laskiaisrieha.

Torin juhlavuotta tullaan juhlistamaan myös muilla tempauksilla ja uudistuksilla, joista kerrotaan tarkemmin keväämmällä. Ohjelma järjestetään säävarauksella.

Katso Talvitorin ohjelma Kuopion torin sivuilta>>