Tahko on Ice tuo alueelle kansainväliset moottoriurheilun tähdet

Hiihtolomaviikolla, lauantaina 24.2.2018 järjestettävän uuden Tahko on Ice –autourheilushown tähtinä nähdään mm. Luke Woodham, Liam Doran, Nic Hamilton ja Jason Webb. Huikea tapahtuma-areena rakentuu Tahko Event Park -tapahtumakentälle ja luvassa on paitsi vauhdikas kilpailu, myös upeaa showtunnelmaa, sillä maailmalla kovassa nosteessa oleva uudenlainen kilpailuformaatti tuodaan nyt historian ensimmäistä kertaa jäädytetylle alustalle. Tapahtuma on katsojille täysin ilmainen ja paikalle odotetaan niin lomalaisia kuin lähialueiden asukkaitakin.

Tapahtuman isäntänä toimii Monster Energyn suomalaisnimi, sekä BMW i brändilähettiläs ja moottoriurheilun ammattilainen Riku Tahko, joka on kutsunut tapahtumaan Monster Energyn kansainvälisen autourheilutiimin ykkösketjun. Show -tyylisessä kisassa tullaankin näkemään huippunimiä niin driftingistä, rallicrossista kuin rata-autoilustakin. Historiallisen shown tähtinä nähdään muiden muassa nelinkertainen Gymkhana Grid mestari Luke Woodham, Rallicross X Games kultamitalisti Liam Doran, Hamiltonin veljesten nuorempi painos Nic Hamilton sekä Etelä-Afrikasta asti paikalle saapuva moninkertainen drifting mestari Jason Webb.

Monster-Energy_Riku-Tahko_Tahko-on-Ice-2018
Tapahtumaa isännöi viimeiset kolme vuotta Rallicrossin EM-sarjassa kilpaillut Riku Tahko.

 

Tahkolla ajetaan täysin uudenlainen kilpailumuoto

Tahko on Ice -kilpailussa ajetaan kuski kuskia vastaan, parilähtöinä omilla radoilla ja ensimmäiseksi maaliin stop boxiin saapunut kilpailija saa yhden pisteen. Tämän jälkeen vaihdetaan ratoja ja mikäli sama kuljettaja pystyy kukistamaan vastustajansa toisellakin radalla, on luvassa jääkiekosta tuttu kolmen pisteen potti. Tasapelissä molemmat kuljettajat saavat yhden pisteen ja pisteitä keräämällä kuljettajat auraavat tietänsä kohti illan Superfinaalia.

”Tulemme tekemään historiaa monellakin tapaa, sillä tällaista kilpailuformaattia ei ennen ole jäädytetyllä alustalla nähty missään päin maailmaa”, kertoo Riku Tahko innoissaan. ”Tahkon tapahtumakentälle jäädytetään näyttävä kilpailuareena, jossa kilpailuratoja on kaksi, peilikuvat toisistaan. Autot meille tarjoaa BMW ja myös tällä saralla tehdään historiaa, kun kilpailulähdöt ajetaan tehokkaiden BMW M140i XDrive -autojen lisäksi täysin sähköisillä BMW i3 -autoilla. Sähköautot yleistyvät moottoriurheilussa kovaa vauhtia ja haluamme olla ensimmäiset jotka Suomessa tarjoavat katsojille tämän tuulahduksen tulevaisuudesta”, jatkaa Tahko.

Vauhtikas päivä huipentuu klo 18-20 ajettavaan superfinaaliin, jossa kaksi parasta tiimiä ratkaisevat paremmuutensa!

 

Tapaa kuljettajat ja Monster Energy Girlsit Tahkolla ja Kuopiossa

Tahkon on Ice – kilpailu alkaa Tahko Spa Hotellin vieressä olevalla tapahtumakentällä 24.2.2018 aika-ajoilla kello 14.00. Vauhdikas ja showhenkinen tapahtuma on katsojille ilmainen ja se tarjoaa moottoriurheilufaneille täysin uudenlaisen, näyttävän ja rennon kokemuksen lajin ehdottomien huippujen kanssa. Glamouria tapahtumapäivään tuovat myös paikalle saapuvat Monster Energy Girlsit. Tapahtumapaikalle rakentuvalla alueella on myös mahdollisuus tavata kuljettajia sekä tutustua BMW uutuuksiin, joten paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Päivän ehdoton kohokohta on klo 18 alkava superfinaali, joten mikäli paikan päälle mielii tulevansa vain lasten kanssa ”piipahtamaan”, on finaali siihen kaikkein vauhdikkain ja näyttävin ajankohta.

Kuljettajia ja Monster Energy Girlsejä on mahdollista tavata ennen tapahtumaa jo torstaina 22.2.2018 Kuopiossa Kolmisopen K-Citymarketissa järjestettävässä nimmareidenjakotilaisuudessa, joka alkaa noin kello 18. Samanlainen tilaisuus järjestetään myös Tahkolla, Tahko Spa Hotellilla tapahtumapäivänä 24.2.2018 noin kello 13:00 alkaen.

 

Tahko-Spa-Hotel-air
Tahko Spa Hotel ja Tahko Event Parkin sisäänkäynti Tahkon keskustassa.

 

Tapahtuma-alueelle saapuminen

Tahko Event Park sijaitsee aivan Tahkon matkailualueen sydämessä, Tahko Spa Hotellin ja Pub Karhun välisellä kentällä. Paikalle kannattaa suunnata Tahko Spa Hotellin etuoven ja piha-alueen kautta, jossa katsottavaa jo ennen varsinaisen kilpailun alkamistakin. Itse kilpailun katselupaikaksi on suunniteltu Tahko Event Parkin reuna-alueita, mutta tämä varmistuu vielä kunhan tapahtuma-alueen jäädyttäminen ja rakennus käynnistyy lähempänä tapahtumaa. Jokatapauksessa luvassa on ennennäkemättömiä hetkiä, joista yleisö pääsee nauttimaan parhailta katselupaikoilta.

 

Tahko-Skibussi
Ilmainen Skibussi ajaa aivan tapahtuma-alueen vierestä.

Hiihtolomasesongin aikana alueella on varmasti paljon autoliikennettä, joten keskustan alueella majoittuvien suositellaan saapuvaksi paikalle kävellen tai Nilsiä-Tahko väliä liikennöivällä, ilmaisella Skibussilla. Tapahtuma-alueella on liikenteenohjaus, jotka ohjaavat autolla saapuvia lähimmille mahdollisille pysäköintialueille. Paikalle kannattaa saapua hyvissäajoin ja mikäli ajan haluaa käyttää vaikkapa pistäytymiseen lounaalla, voi Tahkon alueen ruokaravintoloiden aukioloaikoihin ja tarjontaan tutustua osoitteessa www.tahko.com

 

Iltajuhlat Tahkon yössä

Kilpailun jälkeen ei Tahkolta kannata livistää mihinkään, sillä menojalan vipattaessa vastaus löytyy hyvinkin läheltä. Pubitunnelmaa hakevat voivat suunnata finaalin jälkeen suoraan Pub Karhuun tai Ukon baariin ja yökerhojen sykkeestä nauttiville rytmejä tarjoillaan sekä alueen suurimmalla viihdeareenalla Ravintola Piazzassa, että Tahkolahden pohjukassa sijaitsevassa Kunkussa. Se, nähdäänkö myös Monster Energy Girlsit Tahkon yöelämässä – selvinnee illan aikana.

 

Jaa muistosi maailmalle ja seuraa menoa sosiaalisessa mediassa: #TahkoOnIce   #tahko

Kaikki Tahkon uutiset >>

Hiihtoloma Tahkolla >>