Tahko 50 vuotta -juhlaviikonlopun ohjelma

Tahkon matkailualueen 50 -vuotisjuhlia vietetään tulevana viikonloppuna 9.-11.2.2018. Juhlaviikonloppu näkyy ja kuuluu monin tavoin kaikissa alueen yrityksissä, mutta luvassa on myös muun muassa Meidän Tahko -kirjan julkistamistilaisuus, retrohenkinen juhla-afterski sekä rentoa illanviettoa ja alueen yritysten järjestämä ilotulitus. Tahkon viisikymppisille ovat tervetulleita kaikki, niin uudet Tahko -fanit kuin vuosikymmeniä alueella viihtyneet vakiokävijät. Tahkon matkailu alkoi vuonna 1968, kun nilsiäläiset rakensivat ensimmäisen hiihtohissin Tahkomäen paloaukealle, noin 5 km päähän nykyisistä rinteistä. Avajaiset sekä suuret kansalliset hiihto- ja pujottelukisat järjestettiin tarkalleen viisikymmentä vuotta sitten, 11. helmikuuta 1968.

 

Meidän-Tahko_photo-by-Jukka-Pelkonen
Uusi kirja julkaistaan lauantaina 10.8.2018

Uusi, Tahkon historiasta kertova kirja julkistetaan 10.2.2018

Juhlavuoden kunniaksi Tahkon Kyläyhdistys julkaisee Markku Rimpiläisen ja Jukka Pelkosen kokoaman kuvateoksen ”Meidän Tahko”. Kirjassa kerrotaan, kuinka Tahkovuorelle talkoovoimin rakennetusta hiihtokeskuksesta kasvaa Suomen suurimpiin kuuluva, ympärivuotinen matkailukeskus. Ja kuten olettaa saattaa, 50 -vuotisen historian varrelle mahtuu hyvin värikkäitä ja monivaiheisia tarinoita. Meidän Tahko perustuu sekä kirjallisiin lähteisiin, että lukuisiin haastatteluihin. Tahkon Kyläyhdistys etsi materiaalia myös sosiaalisen median kautta ja sitä kautta saatiinkin kerättyä myös paljon sellaista materiaalia, jota ei ole koskaan ennen julkaistu missään. “Kirjan kokoaminen on suoranainen kulttuuriteko. Oli aivan viimeiset hetket kerätä kasaan materiaalia, jotka ovat alkuajoilta lähinnä paperimuodossa. Nyt saatiin talteen sellaista materiaalia, jonka kautta tulevatkin sukupolvet voivat nauttia Tahkon tarinasta”, kuvailee tuntojaan Tahkon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Heiskanen. “Mahtava tunne, että projekti on nyt ohi ja kirja valmis. Lähes vuoden ajan on kaikki vapaa-aika mennyt lehtileikkeiden, valokuvien ja kaikenlaisen materiaalin parissa. Mielenkiintoinen urakka, mutta erittäin aikaa vievä, joten välillä tuli hiukan epäuskokin siitä, ehditäänkö kirja saada ajoissa valmiiksi”, kertoo toisena kirjan tekijöistä toiminut Jukka Pelkonen. Kirjan virallinen julkistamistilaisuus järjestetään kutsuvieraille ja median edustajille Tahkon huipulla, Pehkubaarin Ideariihessä lauantaina 10.2.2018 klo 12.30-14.30, mutta kirja ja sen tekijät ovat tavattavissa heti tilaisuuden jälkeen Pehkubaarin puolella järjestettävässä Tahko 50v -After Skissä. Tämän lisäksi kirjaa voi ostaa myöhemmin illalla Ravintola Ukosta ja julkaisupäivästä alkaen monista muistakin alueen yrityksistä.

Retrohenkinen Tahko 50v -Afterski Pehkussa

Viime vuonna omia kaksikymppisiään juhlinut ja vastikaan oman historiikkinsa teksteiksi pukenut, legendaarinen Pehkubaari kokoaa lauantai-iltapäivänä yhteen niin kirjanjulkistamistilaisuuteen osallistuneet, kuin kaikki muutkin juhlatunnelmaan liittyvät. Retrohenkisen ja lupsakan afterskin lomassa vilahtelee varmasti myös hiihtomuotia menneiltä vuosilta, joten nyt jos koskaan voi vanhoja hiihtokamppeita kaivaa päälleen myös omista varastoista. Paras retroasu palkitaan, mutta after skille voi ilman muuta osallistua myös aivan tavallisissa tamineissa. Tahko 50v -Afterski alkaa klo 13:30 ja päättyy klo 16:30 ja perillehän pääsee niin suksilla, autolla, taksilla kuin nopeimmat myös bilebussilla. Tahkon maineikasta After Ski -tunnelmaa on tuttuun tapaan tarjolla myös Tirolissa, Panoramassa sekä Kunkussa, katso kaikki menot osoitteesta www.tahko.com

Tahko-50-juhla
Juhlatunnelmissa ennen ja nyt.

Ukko kokoaa yhteiseen illanviettoon

Ravintola Ukko on varsinkin monelle Tahkon vakiokävijälle se paikka, josta mukaan on tarttunut hyvin monenlaisia muistoja ja tarinoita kerrottavaksi. 1970 -luvun alusta saakka Tahkon sydämessä toiminut hotelli-ravintolakokonaisuus onkin siis mitä mainoin paikka kokoontua yhteiseen ja kaikille avoimeen illanviettoon. Ukon baarissa lauantaina klo 19 alkavan tilaisuuden ohjelmassa on paitsi rentoa yhdessäoloa, livemusiikkia sekä Tahko 50 -kunnialistan palkitsemiset. Ukossa livemusiikkia tarjoilee bilebändi S.O.S. Plays Abba Music. Kunnialistaa avoimen yleisöäänestyksen avulla koonnut Tahkon Kyläyhdistys haluaa juhlavuonna muistaa ja palkita henkilöitä, jotka ovat vuosikausien ajan tehneet merkittävää työtä alueen eteen. Äänestys on ollut käynnissä Tahkon 9.12.2017 alkaen osoitteessa www.tahko50.fi.

Ilotulitus
Juhlailotulitus alkaa lauantaina klo 21:00

Ilta huipentuu juhlailotulitukseen

Tahkon 50 v -syntymäpäivä huipentuu lauantaina klo 21.00 järjestettävään näyttävään ilotulitukseen, joka räiskyy Tahkon sillalta käsin kaikkialle juhlailtaa viettävien iloksi. Mukaan odotetaan myös runsaslukuisesti lapsiperheitä niin läheltä kuin lähikunnistakin. Ilotulituksen jälkeen juhlintaa voi halutessaan jatkaa vaikkapa Piazzalla, jossa lavan ottaa haltuun kestosuosikki Jonne Aaron. Muita menopaikkoja ovat jo aiemmin mainitun Ukon lisäksi myös Pub Karhu sekä Kunkku, jossa tunnelmaa nostattelee Jukka Poika. Katso kaikki menot osoitteesta www.tahko.com   Lisätietoja osoitteista www.tahko50.fi  sekä www.tahko.com   Lue myös: