SATOA goes WILD ja Paikallisliike yhdistävät ohjelmistoaan

Taide ja ruoka yhdistyvät, kun Kuopiossa kesäkuussa järjestettävät festivaalit, Paikallisliike-nykytanssifestivaali sekä SATOA goes WILD -festivaali etsivät Itä-Suomen alueelta yhteisesti tuotettavaa teoskonseptia. Teoskonsepti tulee näkymään osana molempien festivaalien ohjelmistoa.

Teoskonseptin teemoissa tai inspiraationa tulee näkymään  paikallinen ruokakulttuuri sekä lähi- ja villiruoka. Meneillään oleva teoshaku on suunnattu Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen toimialueella (Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Etelä-Savo) työskenteleville ammattitaiteilijoille. Teosehdotuksia festivaaleille voivat tarjota yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt. Teos voi olla muodoltaan esimerkiksi tanssiesitys, installaatio, kiertokävely, performanssiesitys tai audiovisuaalinen teos.

– SATOA goes WILD -ruokafestivaali järjestetään tulevana kesänä kolmatta kertaa, ja olemme tehneet Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen kanssa yhteistyötä alusta alkaen. Monitaiteelliset sisällöt ovat olleet tapahtuman ohjelmiston kivijalka, joten meille oli hyvin luontevaa lähteä viemään yhteistyötä askeleen verran eteenpäin Itä-Suomessa vahvaa jalansijaa omaavan kulttuurialan toimijan kanssa, sanoo ProAgria Pohjois-Savolla työskentelevä SATOA goes WILD -tapahtuman tuottaja Jarkko Kääriäinen.

– Aikaisemmin olemme itse ehdottaneet paikallisia teoksia osaksi ruokafestivaalin ja Paikallisliikkeen ohjelmistoa. Uuden yhteistyömallin kautta avaamme uusia väyliä kuulla itäsuomalaiselta taiteilijakentältä itseltään, miten lähiruokateema heitä inspiroi, kertoo Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen tuottaja Asta Elijoki.

Lisätietoja

Teosehdotukset, joiden tulee sisältää teoksen työsuunnitelma, ansioluettelo ja budjetti, tulee lähettää 28.2.2018 klo 16.00 mennessä osoitteeseen itak@itak.fi. Itä-Suomen tanssin aluekeskus sekä ProAgria Pohjois-Savo käsittelevät ehdotukset viikolla 10.

Tutustu SATOA goes WILD -ruokafestivaaliin >>
Tutustu Paikallisliike -festivaaliin >>