Moottoripyörien SM-jäärata Kuopiossa sunnuntaina

Kuopiossa ajetaan sunnuntaina 25.2.2018 moottoripyörien Transitar SM-jäärata-ajot. Kilpailu tapahtuu Rönön ja Varvisaaren edustalla, jossa aika-ajot alkavat kello 10 ja kilpailulähdöt kello 12. Ennen virallisen kilpailua alkua on näytöslähtö, jossa kilpailevat MotoGp kuljettaja Jack Miller ja MotoGP tallipäällikkö Aki Ajo. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Kuopion jäärata-ajo sunnuntaina 25.2. on  SM-jääratakilpailujen neljäs osakilpailu ja samalla Kuopion Moottorikerho ry:n 80-vuotisjuhlavuoden avaustapahtuma. Kilpailu sijoittuu Rönön ja Varvisaaren edustalle, jonne kulku tapahtuu Scandic-hotellin vierestä Satamakatu 1:n kohdalta.

Eri lähdöissä pyöriä on mukana yhteensä yli 110. Radan pituus on 1700 metriä. SM –luokat ajavat kilpailuissa 9 kierrosta ja kansalliset luokat sekä veteraanit 7 kierrosta. Päivän päätteeksi ajetaan sprint–lähdöt, jossa kilpailevat sekä A- että B –luokitellut kuljettajat. Srinteissä matkan pituus on 4 kierrosta.

Yleisö pääsee tutustumaan myös varikkoalueelle

Satamakadulla on opasteet kilpailupaikalle. Yleisö pääsee tapahtumassa myös varikkoalueelle tustustumaan tiimien toimintaan ja pyöriin. Radan varressa on katsomoalue, josta kilpailua voi seurata.

Autokatsomoa ei tänä vuonna ole alkutalven huonon jäätilanteen ja jäällä olevien railojen vuoksi.  Paikalle tulevaa yleisöä suositellaan jättämään autot parkkiin mantereelle sataman alueen katujen varsiin sekä pysäköintialueille, joita löytyy myös ihan rannasta. Kilpailualueelle menevän jäätien varteen on myös järjestetty pysäköintimahdollisuus, mutta jokainen jäälle ajava liikkuu ja pysäköi sinne omalla vastuullaan.

Kilpailujen selostus kuuluu myös radiosta kilpailualueen läheisyydessä taajuudella 96,3 MHz. Kilpailualueella on myyntipisteitä, joista voi ostaa käteisellä pyttipannua, makkaraa, kahvia, makeisia ja virvokkeita.

Rata on käytettävissä vain kilpailujen ajan ja se suljetaan lumipenkoilla heti kilpailujen jälkeen.

Tutustu Kuopion Moottorikerhoon >>
Katso kaikki Kuopion uutiset >>