Lasten kanssa rinteessä

Lasten kanssa rinteessä

Lapsille sopivat rinteet Tahkolla

Tahkon 24 rinteen joukosta löytyy miellyttävä mäki kaikentasoisille laskijoille. Lastenrinteen juurella sijaitseva mattohissi ja pikku mäki tutustuttavat lajiin turvallisesti ennen sompahissiin ia isompiin rinteisiin siirtymistä. Lastenrinteen sompahissistä voi jäädä pois joko ylhäältä tai puolivälin paikkeilta ja rinteen reunan Miniparkissa voi edistyksen mukaan harjoitella jo pieniä hyppyjäkin. Lisää lapsille ja vasta-alkajille sopivaa laskettaavaa Tahkolla löytyy varsinkin Länsirinteiden puolelta, jossa mm. sompahissejä on kaksi. Lännen Helppo -rinteen reunassa on temppuilun aloittamiseen sopivaa aaltolatua, reilejä ja minihyppyreitä. Länsirinteiden puolella viihtyy myös nuoriso, sillä Jukulautastriitti on suorastaan tehty vauhdikkaaseen temppuiluun ja kikkailuun. Osallistua kannattaa ehdottomasti myös erilaisiin hauskoihin rinnetapahtumiin!

 

Laadukkaat välineet myös pienille laskijoille

Tahkon SkiMac -vuokraamot sijaitsevat keskeisillä paikoilla. SkiMac Tirol palvelee Tahkonrinteiden juurella, Hiihtokoulun toimiston yhteydessä ja SkiMac Promenade puolestaan Tahkon keskustassa, Break Sokos Hotel Tahkoa vastapäätä. Molemmista löytyy lasten vuokravälineet niin suksilla kuin laudallakin laskeville sekä Promenaden vuokraamosta myös lasten maastohiihtovälineet. Ja aina hyvän palvelun kera.

Alkeet haltuun hiihtokoulussa

Tahkonrinteiden Hiihtokoulun opettajat ovat lasten suursuosikkeja. He ottavat haltuun ujoimmatkin hiihtelijät ja saavat onnistumisen mahtitunteen jokaiselle. Joulunpyhinä, hiihtolomilla ja pääsiäisenä osallistua voi superhauskaan Wernerin Hiihtokouluun sekä nuorison Kinos -kikkailukursseille, joissa opetusta on ajankohdasta riippuen useampana päivänä. Jos lapsi/nuori ei ole ennen ollut rinteessä, voi alkuun ottaa myös vaikkapa yksityistunnin tai omalle porukalle sopivan ryhmätunnin. Hiihtokoulussa lapsi pääsee saman tien jujulle mitä suksilla tai laudalla kuuluu tehdä ja oppii samalla myös perusteet turvalliseen laskemiseen.

Puhtia päivään rinneravintoloista

Tahkon rinnealueella palvelee useita mukavia rinneravintoloita sekä huipulla, että rinteiden juurella. Kaikista rinneravintoloista saa sekä kahvilatuotteita, kuin myös ihan rehellistä ruokaa. Kaikki rinneravintolat avaavat jo heti aamulla ja kaikkien keittiö palvelee jo viimeistään lounasajasta alkaen. Lämmin kaakao kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla höystettynä on yksi lasten ja aikuistenkin suursuosikeita ja samalla voi fiilistellä rinnepäivän tunnelmia koko porukalla. Pieni breikki tekee aina hyvää!

Rinnealueen laavut ja nuotiopaikat

Tahkolla tulen äärelle pääsee myös rinteestä käsin, sillä rinnealueelta löytyy peräti seitsemän nuotiopaikkaa. Lapsiperheiden suosikkeja ovat mattohissin vieressä oleva laavu, sekä hieman ylempänä, sompahissistäkin käsin tavoitettava laavu. Myös Länsirinteiden puolella oleville nuotiopaikoille on helppo suunnata ja varsinkin perheen pienimpien kanssa laskevia ilahduttaa varmasti Lännen Helppo -rinteen huipulle rakennettu uusi laavu. Ehdottomasti yksi must to do -asioista lasten kanssa rinnepäivää viettäessä. Eväät saa hankittua kätevästi Break Sokos Hotel Tahkon Sale -lähikaupasta tai K-Market Tahkon Tähdestä.

Pulkkamäki

Tahkonrinteiden pulkkamäki sijaitsee Lastenrinteen alaosassa ( rinnekartassa numero 8 ) ja se avataan vuosittain sään ja jääparkkipaikan tilanteen sen salliessa.

 

 

Blogitekstiä on muokattu 18.3.2019 Tahkonrinteiden pulkkamäen sijainnin osalta. Talvella 2017-2018 pulkkamäki sijaitsi World Cup -rinteen alaosassa, mutta talvella 2018-2019 se rakentui jälleen vanhalle tutulle paikalleen Lastenrinteen alaosaan / jäälle.