Kuopion Viinijuhlien alue uudistuu, kesän 2018 teemana Aasia

Kuopion suurin tapahtuma, Kuopio Wine Festival  järjestetään Kuopion Matkustajasatamassa jälleen 29.6.-7.7.2018.  Kesän 2018 Kaukaa idästä -teema johdattelee festivaaliyleisön aasialaisten makujen ja viinien taivaallisiin yhdistelmiin. Ruokalistoille on valittu monipuolinen joukko runsaita ja mausteisia aasialaisia makuja, joihin kasvikset tuovat sopivasti raikkautta sekä valitut viinit rikkautta. Festivaali myös uudistuu ja luvassa on paitsi täysin uudistettu festivaalialue, myös suurempi lava, laajennettu screen-tekniikka sekä paljon uusia palveluja, kuten kaveriporukoille sopiva VIP Lounge sekä suuri, katettu Food Market -ruoka-alue.

Europe sekä kotimaiset huippuartistit

Viime vuoden kävijäennätyksen rohkaisemana kotimaisten huippuartistien ohella Kuopio Wine Festival -päälavan valtaa ruotsalainen Europe lauantaina 7.7.2018. Festivaalikansan laulu raikaa varmasti kovaa ja korkealta yhtyeen kahdeksan miljoonaa kappaletta myyneen megahitin, It’s a Final Countdownin sekä muun muassa biisien Carrie ja Rock The Night voimalla.

Kotimaisina huippuniminä kesän 2018 Viinijuhlilla nähdään mm. The Rasmus ja solistinsa Lauri Ylönen, jotka tekevät tänä vuonna vain viisi Suomen keikkaa sekä JVG,  SANNI, Jenni Vartiainen, Lauri Tähkä, Apulanta, Popeda, Juha Tapio ja monet muut suosikit.

Viinijuhla-alue uudistuu

Ensi kesänä Kuopion Viinijuhlilla parannetaan asiakasviihtyvyyttä ja turvallisuutta festivaalialueen uudistuksella. Uusi alue on aikaisempaa väljempi, jonka ansiosta alueella pystytään palvelemaan paremmin festivaalikävijöitä. Lisäksi isompi lava takaa entistä paremman näköyhteyden festivaalikansalle. Myös pääsisäänkäynnin paikka muuttuu, ja se sijaitsee jatkossa Kauppakadun ja Satamakadun kulmassa.

Uusi VIP lounge tuo festivaaleille luksusta

Viinijuhlien VIP-tupien ohella tarjolla on nyt uudet VIP Lounge -paketit, jotka tarjoavat astetta enemmän luksusta, kuten VIP -tasoiset tilat ja -palvelut sekä hyvän näkyvyyden lavalle. Lisäksi viihtyvyyden takaavat omat WC-tilat sekä oma Loungea palveleva baari. Paikkoja on varattavissa yhteensä 56 paikkaa per ilta.

Wine Tasting aikuiseen makuun

Edellisten vuosien tapaan viinijuhlilla pääsee jälleen ensi kesänä maistelemaan eri maiden viinejä sommelierin johdolla lauantaina 30.6.2018 klo 13–15. Wine Tastingin vetää Juha Lihtonen, joka on maailman johtavien Fine Wine -julkaisujen sekä suomalaisen Tastingbook Viini & Ruoka -julkaisuiden päätoimittaja. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta, ja viinitastingin hinta on 23 euroa. Mukaan mahtuu 450 henkilöä

Ohjelmaa myös koko perheelle

Lauantaina 30.6. ohjelmaa on luvassa myös koko perheelle ikärajattomassa ja ilmaisessa Baltic Jazz Happening -tapahtumassa, jossa klo 12-16 voi maistella aasialaisia ruokamakuja pääsymaksuttomassa ja ikärajattomassa Baltic Jazz Happening -tapahtumassa. Samalla kävijät voivat fiilistellä jazzmusiikkia!

 

Kuopio Wine Festival 2018 ohjelma, ennakkoliput myynnissä nyt!

 • Perjantai 29.6.2018
  • Pete Parkkonen, Hovimuusikko Ilkka, JVG
 • Lauantai 30.6.2018
  • Uniklubi, SANNI, The Rasmus
 • Maanantai 2.7.2018
  • Jenni Vartiainen
 • Tiistai 3.7.2018
  • Elias Kaskinen & Päivän Sankarit, Jarkko Ahola, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaanit
 • Keskiviikko 4.7.2018
  • Lauri Tähkä, Apulanta
 • Torstai 5.7.2018
  • Michael Monroe, Popeda
 • Perjantai 6.7.2018
  • Happoradio, Neon 2, Juha Tapio
 • Lauantai 7.7.2018
 • Roope Salminen & Koirat, Reino Nordin, EUROPE (SWE)

Ennakkolipunmyynti on alkanut tänään 14.2.2018 klo 12.00!

 • Liput maksavat ennakkoon ostettuna 30 euroa ja portilta 33 euroa.
 • Poikkeuksena on lauantai 7.7.2018,jolloin ennakkolippu maksaa 40 euroa ja portilta 43 euroa.
 • Liput ovat myynnissä Lippupalvelu Ticketmasterin Suomen myyntipisteissä.

Lipunmyynti portilta alkaa klo 16.00 alueen aukiolopäivinä. Lauantaina 30.6. lipunmyynti portilla alkaa jo klo 12.00. Portilta voi ostaa ainoastaan saman päivän lippuja. Pääsylippu oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn alueelle.

 

Viinijuhla-alue on avoinna arkisin klo 17–01 ja viikonloppuisin klo 16–01. Lauantaina 30.6.2018 alueella on myös ilmainen ja ikärajaton Baltic Jazz Happening -tapahtuma. Alueelle on tuolloin vapaa sisäänpääsy klo 12.00–16.00 välisenä aikana. Artistien esiintymisjärjestys ja aikataulumuutokset ovat mahdollisia. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Tapahtuma on K-18.
Lue lisää osoitteesta www.kuopiowinefestival.fi, jossa varattavissa ovat jo myös VIP Kylän viinituvat, VIP Lounge -paketit sekä ravintolateltan pöytäpaikat.

 

Kaikki Kuopion uutiset >>