Kaikki rinteet avoinna – jääparkki avataan huomenna

Rinteeseen ja sen äärellä olevien muiden palveluiden äärelle kulkeminen helpottuu huomenna, kun Tahkolahden jääparkki avataan suurimmalta osin perjantaina 9.2.2018. Alueella tänään 10.2.2018 suoritettujen virallisten mittausten tuloksena jäätä on noin 55-59cm, eli henkilöautoille turvallisen verran. Ainakin alkuun jääparkissa on 1500kg painorajoitus, eli isommilla pakettiautoilla tai esimerkiksi asuntoautoilla jäälle ei pääse.

Jääparkkiin ajetaan Tahkolaakson P-alueen kautta, eli Nilsiästä päin saavuttaessa Sääskiniementien ensimmäisestä liikenneympyrästä alas laaksoon ja siitä edelleen Keskusvaraamo TAHKOcomin ja Kunkun edestä lahdenpohjukan kautta jäälle. Jääparkissa on 30km/h nopeusrajoitus sekä ohjeistus jättää vähintään kahden metrin turvaväli pysäköitävien autojen välille. Sekä lahden pohjukassa että jääpysäköinnissä on liikenteenohjaus opastamassa liikkumista.

”Kova nopeus on jäälle kaikkein haitallisinta, joten nopeusrajoitusta tulisi ehdottomasti noudattaa jotta jäälle avattava pysäköintialue kestää mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa”, muistuttelee Ville Pentikäinen  Nilsiän Urheiluautoilijoiden jäädytystiimistä. ”Myös varsinkin näin alkuvaiheessa kun tilaa on reilusti, on hyvä jättää isot turvavälit pysäköidessään”, hän jatkaa.

 

Jääparkki
Jääparkki jäädytysvaiheessa aurinkoisena pakkaspäivänä.

Aluetta on jäädytetty joulukuun puolivälistä saakka

Tahkolahden jääparkkialueen jäädyttämisen on jo vuosikymmenten ajan hoitanut Nilsiän Urheiluautoilijat, joilla onkin vankka kokemus Tahkolahden välillä mutkikkaistakin jääolosuhteista. Urakan laajuudesta osviittaa antanee hieman esimerkiksi se, että ensivaiheessa sillan ja lahdenpohjukan väliiin jäälle kairattiin käsipelillä noin 700 reikää veden nostamista varten. Loppuvaiheessa, jään jo ollessa paksumpi, reikiä ei tarvita ihan niin paljoa, sillä traktorilla vettä saadaan nostettua reilummin ja isommalle alueelle kerralla.

 

Tahko-Karting-on-ice
Karting siirtyy jäälle perjantaina 9.2.2018

Myös Tahko Karting siirtyy Event Parkista jäälle

Jääalueen avauduttua, siirtyy sinne myös muun muassa Tahko Event Parkissa alkutalven ajan toiminut Tahko Karting. Nimenomaan jäällä ajamiseen suunnitellut mikroautot pääsevät nyt siis oikeuksiinsa entistä paremmin ja ensimmäiset asiakasryhmät saapuvatkin testaamaan luonnonjäällä ajamisen riemua jo heti perjantaina. Karting -rata tulee sijoittumaan Ravintola Kaislan edustalle jäälle, eli siltaa pitkin rinteille kuljettaessa vasemmalle jääparkkialueen reunaan. Ajamaan pääsee non-stoppina klo 12-16 välisenä aikana aina kun ajamassa ei ole ennakkoon sovittuja ryhmiä. Eli ajon voi siis varata joko ennakkoon tai toinen vaihtoehto on mennä paikan päälle kysymään.

Monipuolinen jääalue

Tahkon jääalue on talvisin hyvinkin monipuolisessa käytössä. Pysäköintialueen ja Karting -radan lisäksi parhaillaan valmistellaan myös sillalta selän puolelle sijoittuvaa jääautorataa, joka on mm. huomisesta alkaen ensin BMW talviajokurssin sekä 15..16.2.2018 järjestettävän BMW Business Rally -tapahtuman käytössä. Tahkon selällä liikkuvat myös kävelijät, hiihtäjät, moottorikelkkailijat, hevosreet, Aholansaaren jäätaksi sekä sijoittuu sinne myös pienoislentokoneiden kiitoratakin.

Tahko-rinteet-aurinko
Aurinkoisia laskuja huippuolosuhteissa!

Kaikki rinteet ovat nyt auki

Tahkon kaikki 24 rinnettä on nyt auki ja erinomaisen hienossa kunnossa! Ennen hiihtolomien alkamista perjantaina 16.2.2018 suljettuna on vain yksi Länsirinteiden puolella oleva hissi ( nro 12 ), mutta sekin pyörii tulevan viikonlopun perjantaina ja lauantaina sekä tietenkin hiihtolomien alettua päivittäin. Aurinkoisista laskuista pääseekin jo nauttimaan huippuolosuhteissa!

 

 

Lue myös:

Kaikki Tahkon uutiset >>

Hiihtoloma Tahkolla >>