49. Kuopio Tanssii ja Soi avaa ovet Kanadaan

49. Kuopio Dance Festival (13.-20.6.2018) – Kuopio Tanssii ja Soi – avaa kesäkuussa ovet Kanadaan, kun Kuopioon saapuu esiintymään kaksi kanadalaista huippunimeä nykytanssin saralta, Les Ballets Jazz de Montréal ja Compagnie Marie Chouinard. 

Viimeisin Les Ballets de Montréalin kappale, Dance Me, on kunnianosoitus Leonar Cohenille ja hänen musiikilleen. Teos sai ensiesityksensä Kanadassa joulukuussa ja saapuu nyt kesällä Kuopioon. Lisäksi niinikään kanadalainen ryhmä, Compagnie Marie Chouinard herättää henkiin hollantilaisen renessanssimaalari, Boschin teoksen, Maallisten ilojen puutarhan.

Perinteinen gaalailta nostaa festivaalitunnelman kattoon. Siellä nähdään muunmuassa intialaisen ANART kathak dance companyn sekä ranskalaisen Compagnie Didier Théron esitykset.

– Gaalan ohjelma täydentyy kevään aikana, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen, joka isännöi gaalaa ja myös esiintyy festivaaleilla yhdessä pianisti Jari Hakkaraisen kanssa.

Ohjelmaa lapsille ja nuorille

Kesän 2018 ohjelmassa on huomioitu lapsia ja nuoria erityisen paljon. Ohjelmaa tarjoavat muiden muassa itävaltalainen SEAD, Glims & Gloms tanssiteatteri, tanssikoulut, Nukketeatteri Sytkyt sekä lukuisat kurssit ja ulkoilmatapahtumat.

Kuopio Tanssii ja Soi on Pohjois-maiden vanhin ja suurin tanssifestivaali, joka on järjestetty ensimmäisen kerran 1970. Festivaali tarjoilee tanssin uusimpia trendejä kansainvälisten ja suomalaisten lahjakkuuksien toimesta. Viikon aikana on yli 100 esitystä, kurssia, ulkoilmatapahtumaa, haastattelua ja muuta ohjelmaa.

Tutustu Tanssii ja Soi -viikon ohjelmaan tarkemmin >>
Kaikki Kuopion uutiset >>