Rauhalahteen avautuu uusi eläinpuisto kesällä 2018

Rauhalahden matkailualueen palvelutarjontaan tulee ensi kesänä uusi upea perhekohde.

Eläinpuisto rakennetaan juhannukseen mennessä

Rauhalahden eläinpuiston rakennustyöt alkavat keväällä heti lumien sulamisen jälkeen. Puisto avataan kesällä 2018 viimeistään juhannukseen mennessä, riippuen rakennustöiden edistymisestä.

Puisto tulee sijoittumaan leirintäalueella alueelle, jossa aiemmin on sijainnut minigolfrata. Eläinpuistosta tehdään näin helposti saavutettava ja perheille kohtuuhintainen vierailukohde, jossa voi viettää vaikka kokonaisen elämyksellisen päivän. Puiston asiakkailla on käytettävissä leirintäalueen ravitsemuspalvelut nälän tai janon yllättäessä. Eläinpuistossa on laajalti maaseudun eläimistöä mm. kissoja, kaneja, minipossuja, lampaita, poneja, kanoja, vuohia, nautoja sekä ylämaan karjaa.

Erityisenä painopisteenä puiston suunnittelussa halutaan huomioida eläinten hyvinvoinnin lisäksi lasten aktivointi. Tarkoitus on suunnitella eläinpuisto siten, että lapset pääsevät lähelle eläimiä ja ruokkimaan sekä rapsuttamaan niitä – kontakti eläinten kanssa on siis puiston erityispiirre.

Kohderyhmiä eläinpuistolle on runsaasti, kuten kotimaiset ja kansainväliset matkailijat, luokkaretkeläiset, lapsiperheet, päiväkoti- ja esikouluryhmät sekä erilaiset leirikoulut. Eli siis käytännössä kaikki ovat tervetulleita eläinpuistoon. Lisäksi suunnitelmissa on tulevaisuudessa järjestää eläinleirejä Rauhalahdessa, joten eläinpuisto tuo monenlaista vipinää alueelle.

”Toiminnan siirtäminen Rauhalahteen tuo merkittävästi uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen ja erityisesti eläinleirit ovat mielenkiintoinen mahdollisuus, missä yhdistyy Rauhalahden majoitustarjonta ja eläinpuisto yhteiseksi tuotteeksi. On hienoa päästä yrittämään tunnetun Rauhalahti brändin alle” – kertoo yrittäjä Henri Mömmö.

Eläinpuiston pääsylippujen hinnat ja aukioloajat julkaistaan maalis-huhtikuussa.

Rauhalahdella on edessä kaikkien aikojen kesä

Rauhalahdessa on odotettavissa kaikkien aikojen kesä, koska eläinpuistoon odotetaan ensimmäisenä kesänä noin 25 000 kävijää. Lisäksi Rauhalahti Teatterin ”Pertti – Hiljaisesta pojasta koko kansan Spedeksi” –näytelmä tuo Rauhalahteen merkittävän määrän lisää matkailijoita ja vetovoimaa. Joulukuussa Matkailukeskus luokiteltiin jälleen viiden tähden leirintäalueeksi. Voidaan siis todeta, että Matkailukeskus Rauhalahdella on nyt uuden omistajan myötä hyvä kehittämisen meininki päällä.

”Eläinpuiston tulo Rauhalahteen on loistava juttu. Rauhalahti on sijainniltaan erinomainen paikka puistolle hyvän saavutettavuutensa vuoksi ja tuo koko alueelle potkua yhdessä Ismo Apellin kesäteatterin kanssa” – kommentoi Matkailukeskus Rauhalahden aluepäällikkö Sami Simonen.

 

Lisätietoja