Finland Ice Marathonin valmistelut etenevät normaalisti

Kuopiossa, Kallaveden luonnonjäällä vuosittain järjestettävän Finland Ice Marathonin valmistelut etenevät leudosta ja lumisesta alkutalvesta huolimatta aivan normaalissa aikataulussa. Ensimmäiset jäänmittaukset tehtiin tänä aamuna 11.1.2018 Kuopion Matkustajasatamassa ja jään vahvistaminen satama-altaan kohdalla alkaa huomenna perjantaina 12.1.2018.

”Satama-altaassa mitattiin aamulla jäätä olevan sen verran riittävästi, että työskentely mitatulla alueella jalkaisin on turvallista ja jäädytystiimin vuosikausien kokemuksella toimenpiteitä voidaan aloittaa siellä huomenna”, kertoo ratamestari Kai Aho. ”Jäällä liikutaan siis aluksi jalkaisin ja sinne kairataan reikiä veden pumppaamista varten. Yleinen liikkuminen satamassa tai muualla Kallaveden jäällä ei missään nimessä ole vielä turvallista”, Aho muistuttaa jäälle mieliviä ulkoilijoita.

Finland Ice Marathon -tapahtuman järjestelyistä vastaavan Pohjois-Savon Liikunnan aluejohtaja Risto Kovanen iloitsee tapahtuman runsaasta ennakkoilmoittautujamäärästä. ”Ennakkojärjestelyt ovat kiivaasti menossa ja ilmoittautumisia satelee päivittäin. Tällä hetkellä ollaan ennakkoilmoittautumisten suhteen selvästi viime vuotista edellä”, Kovanen toteaa.

Tänä vuonna jo 35. kerran järjestettävän Finland Ice Marathonin ohjelmassa on koululaisluistelut 21.-22.2. sekä perjantain 23.2. nastapyöräily ja kuutamoluistelu. Pääpäivän, eli lauantain 24.2.2018 ohjelmassa ovat luistelu, potkukelkkailu ja lasten Minimarathon. Viime vuonna lauantain kilpailuun osallistui yli 700 osallistujaa kymmenistä eri maista.

Lue lisää Finland Ice Marathonista >>

Radan tilannetta voi seurata verkossa

Kallaveden luistelurata on helmikuun lopulla järjestettävän Finland Ice Marathon -tapahtuman lisäksi myös yleisessä käytössä. Tapahtuma-alueen jäädytyksen jälkeen toimenpiteet keskittyvät ensin 2km lenkille ja siitä eteenpäin pidemmille lenkeille. Kokonaisuudessaan luistelurataa avataan vuosittain 12,5km verran. Luonnonjäällä luistelu onkin yksi Kuopion suosituimmista ja kiinnostavimmista talviaktiviteeteista. Sesongilla satamassa palvelee myös luistelukahvio sekä -vuokraamo.

”Radan tilanteesta on tullut paljon kyselyitä varsinkin tällä viikolla. Nyt menossa on jäädytys- ja vahvistusvaihe, mutta pakkasjaksoilla työt etenevät hyvinkin ripeästi. Luistelukauden avautumisesta tiedotetaan heti, kun rata voidaan olosuhteiden puitteissa avata turvallisesti”, Kai Aho kertoo vielä. Luisteluradan jäädytys- ja avaustilannetta voi seurata parhaiten tästä >>