Tahkon keskusta rakennetaan uusiksi

Tahkon keskusta-alueen maanomistajat (mm. PeeÄssä ja PNT Real Estate Oy) ja Kuopion kaupunki ovat päättäneet laittaa liikkeelle kehittämishankkeen, jonka tavoitteena on täysin uudistettu keskusta Tahkolle.

Kehittämiskokonaisuus 100 miljoonan euron suuruinen

Tahkon keskustan kiinteistökehityshanke on suuruudeltaan 100 miljoonan euron kokoinen suurhanke. Tarkoituksena on luoda Tahkolle ulkoasultaan yhtenäinen, ympärivuotisesti kiinnostava keskusta. Nyt liikkeelle lähtevä keskustan kehittäminen on suoraa jatkoa vuonna 2015 valmistuneelle Tahko Action Planille, jossa huomioitiin erityisesti uusien aktiviteettien rakentaminen Tahkolle. Eläväinen, viihdyttävä keskusta noudattaa  omalta osaltaan Action Planin henkeä ja tulee nostamaan Tahkon kiinnostavuutta aktiivisen ihmisen matkailukohteena.

“Olemme jo pitkään suunnitelleet Tahkon keskustan kehittämistä ja vihdoinkin siirrymme tuumasta toimeen. Alueelle tulee uusia yrittäjiä ja matkailijamäärät ovat kasvussa. Kehittämishanke tekee Tahkon keskustasta mielenkiintoisen investointikohteen”, sanoo PNT Real Estate Oy:n Hallituksen puheenjohtaja Heppu Pentti

Tahkon keskusta tulee hankkeen myötä aktivoitumaan reilusti ja siten myös liikkumista Tahkon keskustan alueella tarkastellaan tiukkaan. Tärkeäksi peruspilariksi kehittämisessä otetaankin helppo tavoitettavuus kävellen ja pyöräillen unohtamatta kuitenkaan mielenkiintoisuutta. Joukkoliikenteen olosuhteet halutaan tehdä mahdollisimman jouheviksi, samoin kuin yksityisautoilun pysäköinti, joka joka halutaan tässä yhteydessä ratkaista keskustan osalta uusiksi. Liikenneturvallisuus ja saavutettavuus ovat myös kehittämisen ytimessä.

Keskustan kehittämisen näkyvin osa tulee olemaan erilaiset toiminnalliset sisä- ja ulkotilat. Keskustaan halutaan luoda keskittymä, josta löytyy kahviloita ja ravintoloita, kauppoja sekä erilaisia matkailjoille suunnattuja palveluita. Toteutettavan hankkeen myötä myös Tahkon majoituskapasiteetti nousee merkittävästi nykyisestä 8600 petipaikasta. Kokonaisuudessaan uutta rakennusoikeutta keskusta-alueelle tulee 40000 -50000 neliötä.

“Rakennusoikeutta on niin paljon, että sitä ei ole tarkoitus hyödyntää pelkästään nykyisten maanomistajien toimesta, vaan toivotamme myös uudet operaattorit tervetulleiksi Tahkolle”, kuvailee tilannetta PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen.

Kyse on historiallisesta kehitysaskeleesta Tahkolla

“Kyseessä on yksi Tahkon historian suurimmista kehityshankkeista”, toteaa yritysasiamies Unto Juutinen. “Hanke lähti liikkeelle yksityisten maanomistajien aloitteesta, mihin kaupungin oli helppo lähteä mukaan. Myös ELY-keskus lähti mukaan asemakaavan laadinnan tueksi tarvittaviin selvityksiin myöntämällä kaupungille 284 000 euroa Euroopan aluekehitysrahaston hanketukea”, Juutinen jatkaa.

Hanke on Kuopio-Tahko alueen vision hengen mukainen. Visio on:  “Vuonna 2025 Kuopio-Tahko alue on Suomen nopeimmin kehittyvä kokous-, tapahtuma- ja matkailualue.”

“Kuopio-Tahko alueen visio on kunnianhimoinen, mutta tällaisten operaatioiden myötä tavoite konkreettisesti lähempänä”, Juutinen summaa tilannetta.

Lisätietoja

  • Unto Juutinen, yritysasiamies (Kuopion kaupunki), puh: 044 718 2084
  • Ville Puustinen, hallituksen puheenjohtaja (Kuopio-Tahko Markkinointi Oy) ja toimialajohtaja (Osuuskauppa PeeÄssä), puh: 044 719 7996
  • Heppu Pentti, hallituksen puheenjohtaja (PNT Real Estate Oy), puh: 040 573 5565

 

 

Lue myös: Kaikki Tahkon uutiset >>