Tahkolle uusi, valtakunnallinen opiskelijatapahtuma

Tahkon tapahtumatarjonta kasvaa entisestään, kun opiskelijoiden valtakunnallinen talvirieha – Tahkofest järjestetään ensimmäistä kertaa 2.- 4.2.2018. Ohjelmassa on muun muassa opiskelijoiden Suomen mestaruuskisat alppilajeissa ja hankifutiksessa sekä monipuolisia oheistapahtumia niin ulkona kuin sisätiloissa.

Järjestäjien mukaan jo useampana vuotena on suunniteltu, että Tahkolla olisi mahdollisuus järjestää esim. opiskelijoiden talviuniversiadit yhdessä Kuopion kaupungin kanssa. Hyvä suunnittelu johti siihen, että Kuopion korkeakoulujen opiskelijajärjestöt päättivät hakea opiskelijoiden alppilajien ja hankifutiksen Suomen mestaruuskisojen järjestelyoikeutta. Opiskelijoiden liikuntaliitolta saatiin myöntävä vastaus ja näin pohja Tahkolla järjestettävälle talvitapahtumalle oli valmis. Opiskelijoiden SM-kisojen oheen on rakennettu monipuolinen talvirieha talvisine tapahtumarasteineen ja After Ski-meininkeineen.

”Ensimmäinen tapahtuma tehdään vähän tunnustellen ja katsoen miten tällaiselle valtakunnalliselle opiskelijatapahtumalle on kysyntää, kertoo Jari Smolander Savonia-amk:n opiskelijakunnasta. Tähän tapahtumaan odotetaan noin 1000 kävijää. Tahkolla on loistavat puitteet ja tavoitteena meillä on luoda Tahkofestista yksi suurimmista valtakunnallisista opiskelijatapahtumista”, kertoo Jari Smolander Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnasta.

”Aivan mahtavaa saada Opiskelijoiden SM-kisat Tahkolle”, toteaa Sirpa Risto SYKETTÄ korkeakoululiikunnasta. ”Näihin SM-kisoihin voi osallistua kaikentasoiset liikkujat. Tarjoamme liikunnan iloa ja hauskuutta lumen pöllytessä hankifutiksessa ja upeat Tahkon rinteet takaavat hyvät puitteet Alppilajien SM-kisoihin. Näissä kisoissa nautitaan liikunnan tuomasta hyvästä olosta ja yhdessä tekemisen fiiliksestä!”

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, Kuopion korkeakoululiikunta sekä Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta.

Liput majoituspaketit ovat nyt myynnissä, lue lisää tapahtuman verkkosivuilta osoitteessa www.tahkofest.fi