Tahkolle uusi polkujuoksutapahtuma – Tahko Trail

Tahko saa tapahtumavalikoimaansa lisää urheilua, kun polkujuoksutapahtuma Tahko Trail järjestetään Tahkovuoren maastoissa juhannusaattona 22.6.2018. Kilpailun reitti kiertelee Tahkomäen poluilla, ja reitin varrella on kivuttavana myös Suomen pisimmät portaat. Polkujuoksussa reitit ovat usein vaativia ja ne sisältävät runsaasti nousua. Tahko Trailin kilpailureitin pituus on 23 kilometriä, ja noususumma 750 metriä.

”Polkujuoksutapahtumat ovat vuosi vuodelta suositumpia ja monien tapahtumien on sen vuoksi pitänyt rajata osallistujamäärää. Tahkon fasiliteetit mahdollistavat suurenkin osallistujamäärän, kuten esimerkiksi 2000 osallistujan Tahko MTB on osoittanut”, kertoo tapahtumaa järjestävä Hannu Airila. ”Tahkolla kilpailukeskuksen puitteet ovat huippuhyvät, ja mäkinen maasto alkaa heti Tahkolahden vastarannalta. Kisareittiin sisältyvät Tahkon portaat ovat keränneet mielenkiintoa ympäri Suomen. Odotamme tapahtumaan noin 500 osallistujaa”, hän jatkaa.

Polkujuoksijoiden unelmajuhannusta voi kisan jälkeen jatkaa esimerkiksi samana viikonloppuna Tahko Event Parkissa järjestettävillä Tahko Juhannus -festareilla. Vuosi vuodelta suuremmaksi kasvanut festari hemmottelee juhlakansaa nyt jo kolmipäiväisellä kattauksella 21.-23.6.2018.

Trail tourin osakilpailuksi?

Suomessa on järjestetty vuosittain kuuden kilpailun laajuinen polkujuoksun Trail Tour -kisasarja, jossa ovat olleet mukana lajin kaikki klassikkotapahtumat, kuten Vaarojen Maraton ja Karhunkierros. Vuodelle 2018 sarjaan otetaan mukaan seitsemäs osakilpailu, ja valinta suoritetaan yleisöäänestyksellä Tahko Trailin ja Aulanko Tower Trailin välillä.

”Olemme alusta asti rakentaneet tapahtumaa sillä mittakaavalla, että se täyttää Buff Trail Tour –sarjan järjestelyvaatimukset. Toivottavasti kaikki Tahkon polkujen ystävät käyvät laittamassa äänensä Tahko Trailille, jotta saadaan Tahkon kilpailu mukaan Suomen ykköskisasarjaan”, Airila vinkkaa iloisena.

Äänestämään pääset tästä linkistä >>      ( Äänestys päättyy perjantaina 10.11.2017 klo 18:00 =

 

Lisätietoja Tahko Trailin verkkosivuilla >>