Sähköavusteisia maastopyöriä Tahkolle

Sähköavusteiset maastopyörät, tarkemmin e-fatbike, ovat Tahko Safareiden  uusin hankinta ja samalla uusi mielenkiintoinen aktiviteetti Tahkolle. Sähköavusteiset maastopyörät tulevat välittömästi käyttöön ja näin Tahko Safarit on alueen ensimmäinen sähköavusteisia pyöriä tarjoava aktiviteettiyritys.

Sähköavusteiset pyörät soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön

Nykyaikainen, leveärenkainen sähköavusteinen maastopyörä on erittäin helppokäyttöinen. Helppokäyttöisyys tuo maastopyöräilyn kuntotasosta riippumatta lähes kaikkien ulottuville. Leveärenkaisilla pyörillä myös talvipyöräily on turvallista ja miellyttävää.

”Tahkon alueen tarjontaa kehitetään kysynnän mukaan. Nykyiset e-Fatbiket ovat helppoja käyttää ja ne sopivat suurimmalle osalle asiakasryhmistä erittäin hyvin”, sanoo Tahko Safareiden yrittäjä Arto Jauhiainen.

Yksi ohjelmapalveluyritysten suurimmista haasteista on ilmaston lämpeneminen ja sen myötä epävakaat talvet. Osittain ilmastonmuutoksen huomioimiseksi ja osittain normaalin kehittämistyön vuoksi tehtiin syksyllä 2016 Tahko Action Plan, jossa pyrittiin tunnistamaan Tahkon seuraavia vetovoimaisia aktiviteetteja. Planin merkittävimpiä havaintoja oli pyöräilyn suosion kasvu.

”Viime vuosina pyöräily ja etenkin maasto- sekä talvipyöräily on kasvattanut suosiotaan. Tämä huomattiin myös Tahko Action Plania laadittaessa ja halusimme olla kehityksen kärjessä tarjoamassa matalan kynnyksen maastopyöräilykokemuksen kaikille”, ArtoJauhiainen kuvailee hankinnan perusteita.

Sähköavusteista pyörää täytyy myös polkea

Sähköavusteinen pyörä on vielä melko uusi tuote ja siten sellaisen hankinnassa tarvittavaa osaamista ei ole vielä laajalti. Tahko Safareiden hankinnassa kumppanina toimi kuopiolainen Iikan Pyörävarikko. Iikan Pyörävarikon yrittäjän Iikka Ahosen suosituksesta Tahko Safarit valitsi HEAD E-RANDALL –pyörän ja näitä Tahko Safarit hankki tässä vaiheessa kymmenen kappaletta.

Iikan Pyörävarikko on toiminut vuodesta 2013. Toiminta on kasvanut vauhdilla Euroopasta alkaneen pyörämarkkinoiden muutoksen mukana. Erityispiirteenä kasvussa on ollut sähköavusteisuuden lisääntyminen ja tässä pyörämarkkinoiden muutoksessa Iikan Pyörävarikko on halunnut olla suunnannäyttäjänä Suomessa. Iikka saa tällä hetkellä vastata jatkuvasti erilaisiin kyselyihin sähköavusteisista pyöristä. Yksi yleisimmistä kysymyksistä on ollut, että pitääkö sähköavusteista pyörää polkea?

”Sähköavusteisuudesta huolimatta pyörää on todellakin poljettava”, naurahtaa Iikka Ahonen. ”Sähkömoottori helpottaa ajamista nousuissa ja leveät renkaat tuovat mukavuutta maastossa ajamiseen, mutta toimivat myös lumella. Sähkömoottorin avustuksen määrää pystyy säätämään – sähköä voi olla myös käyttämättä. Fyysisen kuormituksen keventyessä pyöräilijä jaksaa helposti polkea pidemmän matkan kuin tavallisella pyörällä”, kuvailee Ahonen sähköavusteisen pyörän ominaisuuksia.

Tahko Safarit vuokraa pyöriä myös Tahkon ulkopuolelle

Pyörien siirtäminen on helppoa ja sen johdosta Tahko Safarit tarjoaa sähköavusteisia pyöriä vuokralle myös Tahkon ulkopuolelle. Myös ohjatut retket onnistuvat muualla.

Lisätietoja

  • Toimitusjohtaja Arto Jauhiainen, Tahko Safarit Oy, puh. 0400 457 000
  • Yrittäjä Iikka Ahonen, Ilkan Pyörävarikko, puh. 044 087 0820
  • Tahko Safareiden verkkosivut