Kuopion Kaupunginorkesteri esintyy kevätkaudella ympäri Kuopiota

Kuopion kaupunginorkesterin edessä on mielenkiintoisen jännittävä kevätkausi, sillä orkesteri muuttaa kevään ajaksi pois Kuopion Musiikkikeskuksesta remontin vuoksi. Evakkoajan innoittamana kaupunginorkesteri jatkaa konserttitoimintaansa esiintyen keväällä eri puolilla Kuopiota. Kevätkauden konserttien lipunmyynti on alkanut tänään 20.11.2017.

Keväällä 2018 suurin osa kaupunginorkesterin Sinfoniasarjan konserteista soi Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä. Konserteissa esillä ovat niin kansainväliset tähdet kuin suomalaiset huippuosaajat. Ylleisö pääsee nauttimaan myös orkesterin pienyhtyeiden esiintymisistä neljän kamarikonsertin sarjassa, joka järjestetään Kuopion kaupungintalolla.

Tammikuun Pakkasviikolla, 25.1. 2018 kaupunginorkesteri vie koko perheen lämpimämpiin maisemiin Kulttuuriareena 44:ssa. Tarina Babarista kertoo pienestä elefantista, joka päätyy elämään kaupunkiin. Orkesterisadun kertojana nähdään draamapedagogi Anni Marin. Toukokuussa käynnistyy orkesterin uusi kummilapsiprojekti vuonna 2017 syntyneille kuopiolaislapsille. Perheille lähetetään kutsut tulla mukaan alkuvuoden 2018 aikana. Kummilapsille tullaan esittelemään musiikin eri tyylilajeja eri teemojen ja esiintyjien kautta esikouluikään saakka. Ensimmäisessä kohtaamisessa Linnanpellon koululla vauvaikäiset lapset tutustutetaan musiikin maailmaan taidekasvattajan johdolla.

Kuopion kaupunginorkesteri järjestää yhdessä Kuopion lukioiden kanssa kaikkien aikojen suurimmat vanhojen tanssit Kuopio-hallissa keväällä. Orkesterin kapellimestarina toimii Petri Juutilainen, jonka johtamaa levytystä on soitettu ahkerasti vanhojen tansseissa kautta Suomen vuosikymmenten ajan. Lukiolaisten perheet näkevät valtavan joukon esiintyjiä: noin 700 nuorta tanssijaa kaupunginorkesterin livesäestyksellä.

Kaupunginorkesteri konsertoi Itä-Suomen yliopiston Snellmania-salissa kevään aikana kaksi kertaa. Ensimmäisessä, Ars Liberan kanssa toteutettavassa konsertissa 7.2. soivat ja näkyvät klassisen musiikin suositut kappaleet mm. Antonín DvoĜákilta, Josef Straussilta ja Jean Sibeliukselta. Samanaikaisesti musiikin soidessa Ars Liberan kuvataiteilija Marja Kolu loihtii yleisön edessä musiikkikappaleet näkyviksi, ja kuvataiteilija Markku-Jussi Komulainen opastaa yleisöä piirtämään tai maalamaan musiikin mukana. Paikalla on rajoitettu määrä paperia ja maalaustarvikkeita, mutta yleisö voi myös ottaa omat maalaus- tai piirustustarvikkeet mukaan. Samalla ohjelmistolla orkesteri vierailee 27.2. Karttulassa, Airakselan kylätalossa kapellimestari Mikk Murdveen johdolla. 5.4. Snellmania-salin Tango del Ángel –konsertissa kaikuu kiihkeä argentiinalainen tango ja mm. Astor Piazzollan rakastettu musiikki. Solisti Henrik Sandåsin soittimena soi bandoneon.

Pääsiäisen aikaan kaupunginorkesteri esittää yhdessä Kuopion tuomiokirkon ja Taideyliopisto SibeliusAkatemian Kuopion yksikön kamarikuorojen kanssa suositun Johannes-passion tuorein solistein. Orkesteria johtaa tuomiokirkossa kapellimestari Sascha Goetzel.

Hiljaisella viikolla orkesteri johdattelee kuulijat pääsiäisen tunnelmaan mm. Johann Sebastian Bachin, Johann Pachelbelin ja Tomaso Albinonin musiikin myötä. Riistaveden seurakuntasalin sekä Maaningan ja Nilsiän kirkkokonserttien solisteina toimivat viulisti Sayaka Kinoshiro, oboisti Reiko Mori ja cembalisti Irina Zahharenkova.

Ennen vappua, 26.4. kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä koetaan juonellinen komediakonsertti Big Bang Siegfried ja 30.4. sekä 1.5. Kuopion kaupunginteatterin ja kaupunginorkesterin Vappu goes Ultra Bra! –konserteissa kuullaan Ultra Bran suurimpia hittejä vuosien verralta.

Lippujen myynti on alkanut – uutuutena Supersarja

Kaupunginorkesterin kevään konserttien lipunmyynti on alkanut maanantaina 20.11.2017.

Sinfoniasarjan kausikortteja myydään 20.11.2017-4.1.2018, ja konserttikohtaisten lippujen myynti alkaa 8.1.2018. Kamarisarjan osalta konserttikohtaisten lippujen myynti alkaa 13.2.2018. Orkesterin uusi Supersarja sisältää sekä Sinfoniasarjan että Kamarisarjan konsertit. Supersarjan kausikorttia myydään 20.11.2017 – 4.1.2018. Lapset ja nuoret pääsevät kaikkiin kevään orkesterikonsertteihin 8 €:n hintaan.

Lipunmyynti palvelee Kuopion Musiikkikeskuksessa 28.12.2017 saakka.

Kuopion kaupunginorkesterin lipunmyynti palvelee 3.1.2018 alkaen Linnanpellon koululla, koska kevään 2018 ajan Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynti on remontin vuoksi suljettu. Sinfonia-, Kamari- ja Supersarjan kausikorttien sekä lippujen myynti Kuopion kaupunginorkesterin kevään 2018 kaikkiin tapahtumiin lisäksi Kuopio Infossa, Kuopion kaupunginteatterissa, Sokos Kuopiossa ym. Lippupisteen valtakunnallisissa myyntipisteissä ja osoitteessa www.lippu.fi. Lisäksi konsertti-iltoina ovimyynti avautuu kussakin konserttipaikassa 1 tunti ennen esitystä.

Kuopion Musiikkikeskus on avoinna yleisölle ja tapahtumajärjestäjille jälleen syyskuun 2018 alussa.

Lue lisää Kuopion Musiikkikeskuksen verkkosivuilta >>