Moottorikelkkareitistön parantaminen alkaa Tahkolla

Tahkolle saadaan uusi, virallinen kelkkareitti jo ennen tulevaa talvikautta, kun pitkään toivottu moottorikelkkareitistön parannustyö käynnistyy alueella jo lokakuun 2017 alussa. Alueen moottorikelkkareittejä ei isommassa mittakaavassa olla kehitetty todella pitkään aikaan, joten uusi, noin 20km mittainen ja aiemmat kelkkareittiurat korvaava virallinen reitti onkin jo heti aivan huikea parannus nykytilanteeseen.

Parannustyö tukee Tahkon kasvua

Tahkolla on lähes kymmenen vuoden hiljaisen jakson jälkeen alkanut voimakas kehitysvaihe, jonka myötä myös alueen kävijämäärät ovat kääntyneet voimakkaaseen kasvuun. Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös entistä isompaa painetta erilaisten liikuntapaikkojen ja ulkoilureitistöjen käytölle. Myös moottorikelkkailun osalta kasvua on odotettavissa ja tämänkin vuoksi sekä reittien, että turvallisuustason parantaminen on erittäin hyvin ajoitettu.

”Tahkolla on pitkään toimittu vanhentuneilla kelkkareiteillä ja nyt tehtävä parannus on erittäin tervetullut ja Tahko nousee näin takaisin Suomen moottorikelkkailukohteiden eturiviin. Erityisesti meille tärkeä turvallisuus paranee huomattavasti ja väheksyttävä asia ei myöskään ole, että Tahkon kierros on jatkossa helposti navigoitava ilman eksymisvaaraa”, iloitsee hankkeen toteutumista myös Tahko Safarit Oy:n toimitusjohtaja Arto Jauhiainen.

Syksyllä 2016 valmistuneessa Tahko Action Planissa on tunnistettu Tahkon kasvun merkittävimpiä edellytyksiä lähivuosille. Action Planin koostamiseen osallistunut Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n puheenjohtaja Ville Puustinen kuvaa uuden moottorikelkkareitin merkitystä näin:

”Tahko Action Planin valmisteluvaiheesta lähtien olemme alueen yrittäjien kesken ilolla todenneet myös reitistöjen kehittymisen suunnitelman hengen mukaisesti. Tahko Action Plan korostaa aktiviteettien merkitystä Tahkon kasvun veturina ja moottorikelkkailu yhtenä perinteisimmistä aktiviteeteista saa nyt kaivattua uutta potkua avautuvan uuden reitin ansiosta.”

Tavoitteena on saada reitit valmiiksi jo ennen talvea

Reittien rakentajana toimii Kuopion kaupunki ja käyttökuntoon saattaminen alkaa lokakuun 2017 alusta. Isoin tehtävä on puuston poistaminen uudelta reitiltä, sekä tehdä tarvittavat reittimerkinnät. Puustoa poistetaan 6-8 metrin leveydeltä, joten reitistä on tulossa erittäin miellyttävä ja turvallinen.

Lisätietoja

  • Seppo Jauhiainen, kaupunginmetsänhoitaja, Kuopio kaupunki
    • puh. 0400 577 330
  • Arto Jauhiainen, toimitusjohtaja, Tahko Safarit Oy
    • puh. 0400 457 000

 

 

Lue myös:

Kaikki Tahkon uutiset >>

Syyshiihtoloma Tahkolla >>