Tahkon täydellematkalle ennätysmäärä osallistujia

Tulevana viikonloppuna 4.-5.8.2017 Tahkolla kisattavaan, kesän Finntriathlon -kauden päättävään kilpailuun on ilmoittautunut kokonaisuudessaan noin 900 osallistujaa, joista pisimmälle täysmatkalle ennätykselliset 244 kilpailijaa. Tahkon kilpailu on täydenmatkan osalta samalla myös SM -kilpailu ja matkaan starttaa enemmän kilpailijoita kuin kertaakaan täysmatkan startissa Suomessa.

”Tahkolla ratkaistaan SM-mitalien lisäksi myös neljän Finntriathlon-kilpailun yhteiskilpailun eli Kerääkokosarjan voitto. Miesten sarjassa kovimpana ennakkosuosikkina voidaan pitää Jarmo Rissasta, joka otti jo puolimatkalla SM-pronssia. Naisten sarjassa kärkikaksikkona taisteluun lähtee Mira Leskinen ja Sonja Kallio. SM-mitalit jaetaan myös ikäsarjoissa, joissa odotetaankin tiukkoja kamppailuja mitaleista. Ilhaduttavaa nähdä, että kilpailijat ovat Tahkon omakseen, sillä täydenmatkan SM-kilpailussa on ennätysmäärä osallistujia.”, kommentoi tapahtumapäällikkö Tiina Boman tulevaa kilpailua.

Lasten triathlonin suosio jatkuu

Perjantai-iltana Tahkolahden uimarannan tuntumassa kisattavaan lasten triathloniin on siihenkin ilmoittautunut tänä vuonna jo yli 100 nuorta, eli laji vetää ilahduttavasti pariinsa joka vuosi enemmän myös nuoria. Lasten kilpailun matkoina ovat sarjasta riippuen uinti 100-200m, pyöräily 2-4km sekä juoksu 1-2km. Kilpailu alkaa klo 18:00, kestäen kokonaisuudessaan noin tunnin, lue lisää järjestäjän verkkosivuilta.

Lauantain kilpaillaan kolmella eri matkalla

Varsinaisen kilpailupäivän, lauantain 5.8. matkat lähtevät liikkeelle aamun ja aamupäivän aikana. Lajit suoritetaan järjestyksessää uinti, pyöräily ja juoksu.

  • Täysmatka ( 3,8km/180km/42km ), startti klo 08:00
  • Puolimatka ( 1,9km/90km/21km ), startti klo 11:00
  • Savolainen Perusmatka ( 1km/50km/11km ), startti klo 12:00

Startit tapahtuvat Tahkon sillalta, johon kilpailijat ryhmittäytyvät ennen uintiosuuden starttia. Uintiin lähdetään niinsanotusti selälle päin, josta tarvittavan matkan jälkeen uidaan sillan aukon läpi Tahkolahden rantaan ja noustaan vaihtoalueen kautta Varpaisjärvi – Nilsiä väliselle tielle suuntautuvalle pyöräilyosuudelle. Pyöräreitti on Tahkon päätietä lukuunottamatta kokonaan suljettu muulta liikenteeltä.

Kun tarvittavat kilometrit on pyöräilty, palaavat kilpailijat Tahkolahdelle valmistautumaan juoksuun. Tälle vuodelle uudistettu, 10,3 km mittainen juoksureitti kiemurtelee alueen mökkikyliä sekä päätien vartta pitkin. Täysmatkan kilpailijat kiertävät reitin neljä kertaa.

Yhtenä Suomen menestyneimpänä triathlonistina itsekin tunnettu Tiina Boman toivoo kannustusta reittien varrelle. ”Kilpailijan päivä on pitkä ja tsemppausta tarvitaan. Vaikka Varpaisjärventiellä kulkeva pyöräilyosuus onkin turvallisuuden vuoksi suljettu muulta liikenteeltä, voi risteysten kohdalla ja Tahkon päätien varrella huoletta kannustaa”, Tiina kertoo ja jatkaa: ”Samoin Tahkon alueella kiemurtelevalla juoksuosuudella, jossa kilpailijat suorittavat viimeistä osuuttaan, voi kannustus, musiikki tai mikä tahansa tsemppaus tuoda paljonkin lisäpuhtia viimeisiin kilometreihin”.

Ensimmäisenä urakkansa päättäviä Perusmatkan kilpailijoita odotellaan saapuvaksi Piazzan edustalla sijaitsevaan maaliin noin klo 14:15. Puolimatkan kärjen arvioidaan saapuvaksi klo 15.20 ja täysmatkan klo 16:45. Maali on avoinna klo 24 saakka ja koko pitkä kilpailupäivä huipentuu ilotulitukseen ja Piazzan iltabileisiin, jonne ovat tervetulleita paitsi kilpailijat ja kannustusjoukot, myös paikalliset ja muut matkailijat. Tahkon oheispalveluista voit lukea lisää tästä.

Katso koko päivän aikataulut tästä >>

 

Tahko-triathlon-reitti
Pyöräilyreitillä on voimassa liikenteen erikoisjärjestelyt la 5.8.2017 klo 9.00-17.00 välisenä aikana.

 

Kilpailupäivä tuo poikkeuksia tieliikenteeseen

Tapahtuman pyöräilyosuuden turvallisuuden takaamiseksi pyöräilyreitti suljetaan muulta liikenteeltä la 5.8.2017 klo 9-17 välisenä aikana.

Nilsiä – Tahko välinen liikenne ohjataan kiertotietä pitkin ja osittain alennetuin nopeusrajoituksin, mutta alueelle ja takaisin pääsee koko ajan kulkemaan lähes normaalisti. Kokonaan suljettava tieosuus sijoittuu välille Nilsiän Valkeiskylä – Varpaisjärvi, joiden liikenne ohjataan kiertoteitä pitkin. Tahkon alueella kokonaan suljettuna on ainoastaan Tahkolahden pohjukaan johtava Tahkolaaksontie, jossa kilpailun vaihtoalue sijaitsee.

Katso tarkemmat tiedot liikenteen poikkeusjärjestelyistä ja kiertoteistä >>

Tahkolahdella liikkuvia veneilijöitä pyydetään huomioimaan, että Tahkon sillalta lähtevä ja sinne saapuva veneilyliikenne pysäytetään uintiosuuksien ajaksi eli klo 7:30 – 9:00 ja 10:30 – 13:00. Sillalla, puomipaikoilla olevat veneet voivat olla parkissa aivan normaalisti.

 

Tahkon Tripla – kolminkertaiset täysmatkat

Finntriathlon -kilpailun rinnalla Tahkolla suoritetaan torstain ja lauantain aikana myös Tahkon Triplaa, jossa kolme miestä ( Juha Riikonen, Juhana Nieminen ja Miikka Lahtela ) haastavat itsensä aivan käsittämättömille äärirajoille.

Tahkon Triplassa tehdään kolminkertaiset täysmatkat eli uinti on 11,4km, pyöräily 540km ja 126,6km. Miehet lähtevät liikkeelle torstaina klo 23.00, siirtyvät aamuyöstä perjantaina pyöräilyosuudelle ja tavoitteena on saapua maaliin ilotulituksen aikaan lauantaina klo 24.00.