Tulossa tapahtumantäyteinen viikonloppu Tahkolla

Elokuun viimeinen viikonloppu tarjoilee monenlaisia tapahtumia niin Tahkon alueella kuin Nilsiässäkin. Myös ulkoilukelit ovat nyt parhaimmillaan, joten päivän ohjelmaan kannattaa ehdottomasti sisällyttää esimerkiksi vaellus- tai maastopyöräilyretki alueen retkeilyreiteillä.

 

Sportax-Enduro-Series-Tahko
Varsinainen kilpailu ajetaan sunnuntaina klo 10 alkaen.

Alamäkipyöräilyn SM -osakilpailu Tahkonrinteillä

Sportax Enduro Series -sarjan neljäs SM -osakilpailu ajetaan Tahkolla la-su 26.-27.8.2017. Kilpailussa tullaan ajamaan 10-12 vauhdikasta erikoiskoetta Tahkon rinnealueella sekä niiden lähimaastoissa ja paikan päälle ovat saapumassa kaikki Suomen kovimmat kuskit. Kaiken kaikkiaan kilpailuun odotetaan noin 180 osallistujaa.

Kilpailun osalta viikonloppu jakautuu lauantaina ajettaviin vapaisiin harjoituksiin ja sunnuntaina klo 10 alkavaan varsinaiseen kilpailuun, kts. aikataulut tästä. Sunnuntaina toimintaa on tarjolla koko kilpailun ajan ja hyviä katselupaikkoja löytyy mm. Panorama -tuolihissin läheisyydestä sekä iltapäivällä (n. klo 15 – 16) päivän päättävältä erikoiskokeelta, joka laskee rinnealueen länsipäässä kisarinteen tuntumassa päättyen Kunkun edustalle. Vinkit parhaisiin katselupaikkoihin ja kunkin erikoiskokeen tarkemmat kellonajat saa parhaiten selville piipahtamalla Kunkussa sijaitsevassa kilpailutoimistossa. Seuraa uutisia myös tapahtumanjärjestäjän Facebookissa.

 

Katukyökki-Nilsiä-annokset
Katukyökin vuoden 2017 teemana on Suomalainen ruoka.

 

Katukyökki Street Food ja Taiteiden Yö perjantaina

Perjantai-iltana 25.8. klo 18-23 järjestettävä Katukyökki kokoaa alueen ravintolatoimijoita yhdelle alueelle Nilsiän keskustaan ja palvelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Kaikki maistiaisannokset maksavat 5 € ja tarjolla on myös monenlaista oheisohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Katukyökki järjestetään osana Kuopio Juhlii -viikonloppua, johon kuuluva perinteikäs Taiteiden Yö näkyy myös Nilsiässä. Luvassa on monenlaista ohjelmaa kirppiksistä konsertteihin perjantaina klo 12 alkaen. Ilta huipentuu Nilsiän satamassa klo 22:30 järjestettävään ilotulitukseen.

 

Venetsialaiset-Tahkolla_Kunkku-Tahko
Perinteinen Venetsialaiskokko Tahkolahden rannassa klo 21:30

Venetsialaiset Kunkussa lauantaina

Elokuun viimeinen viikonloppu on perinteisesti myös se viikonloppu, jolloin kesäkausi päätetään Venetsialaisten merkeissä. Tahkolla Venetsialaisia juhlitaan lauantaina 26.8. Tahkolahden uimarannan vieressä sijaitsevassa Ravintola Kunkussa. Kokko poltetaan rannassa klo 21:30 ja ilotulitus tuo valoa pimenevään kesäiltaan klo 22:00. Illan pääesiintyjänä nähdään Stig klo 24, liput 12 €.

 

TangoMaestro-finaali-Tahkolla-2017
Tangon pyörteissä tanssitaan Tahko Spa Ballroomissa lauantaina.

 

TangoMaestro -laulukilpailun finaali ja iskelmatanssit

Vuoden 2017 TangoMaestro -tangolaulukilpailu huipentuu lauantaina 26.8. Tahko Spa Ballroomissa klo 18 alkavaan kaksiosaiseen finaaliin.  Finaalin ensimmäiseen vaiheeseen valitaan 4 parasta nais- ja mieslaulajaa ja varsinaiseen finaaliin 2 parasta nais- ja 2 parasta mieslaulajaa.  Finaalin jälkeen konserttisalissa tanssitaan nostalgiset iskelmätanssit, joita tahdittavat Matti Olavi Taskinen & TangoMaestro Orchestra sekä TangoMaestrot 2016 ja 2017. Liput 25 €, lue lisää järjestäjän verkkosivuilta. Samana päivänä, klo 15 alkaen on mahdollista osallistua myös Tangon alkeet -tanssikurssille eli askeleet saa vielä hiottua huippuunsa iltaa varten. Kurssin hinta 5 € / henkilö ja hinnan saa takaisin tangolaulukilpailun pääsylipun hinnasta.

 

 

Kaikki Tahkon uutiset >>