Kurlauksen MM-kisat kisaillaan Rauhalahdessa kolmatta kertaa

Kurlauksen on todettu olevan ”mualiman mukavin pelj´”. Tämä todistetaan todeksi jälleen Kylpylähotelli Rauhalahdessa 19.8.2017 järjestettävissä kolmansissa Kurlauksen MM-kisoissa.

Odotettavissa on ennätyksellinen osallistujamäärä

Ennakkoon tämän vuoden MM-kisoihin on jo ilmoittautunut kymmenen joukkuetta. Viime vuonna kokonaisjoukkuemäärä oli 18, joten nyt ilmoittautumisvauhti vaikuttaa paremmalle.

”Osallistujat ovat perinteisesti ilmoittautuneet melko myöhään, koska kyseessä on erittäin rennon meiningin kisailut. Näin suuri ennakkoilmoittautuneiden määrä ilahduttaa, koska se ennakoi isoa ryntäystä,” iloitsee kisojen järjestäjä Ari Järveläinen.

MM-kisat ovat avoimet kaikille osallistujille. Ainoa vaatimus on ilmoittaa joukkue ennen ilmoittautumisajan umpeutumkista 13.8.2017. Ilmoittautuminen tulee tehdä verkossa osoitteessa: www.kurlaus.fi

Helposti opittava taktitointilaji

Kurlauksen on kehittänyt Ari Järveläinen (tuo Kuopion ”Tahko Pihkala”), jonka tavoitteena oli kehittää kaiken ikäisille ja kokoisille soveltuvan, helposti opittavan, ja mikä tärkeintä, koukuttavan joukkuepelin. Koukuttamisen hoitaa lajin laaja taktikointimahdollisuus, mistä perussavolainen Järveläinen onkin kokenut erityistä onnistumisen iloa.

Peli voidaan monelta osin rinnastaa curlingiin, joka pelintavoitteineen ja luutineen näyttää hyvin samalta. Lisäksi esimerkiksi MM-kisoissa pisteenlasku on vastaavanlainen, kuin curlingissa. Joukkueessa on heittäjän lisäksi kolme harjaajaa, joiden tehtävänä on palloa harjoilla kohden maalina olevaa pesän keskellä olevaa nänniä. Myös kurlauksessa (kuten curlingissa) pyritään määrämittaisiin ja poistoihin.

Joukkuepelinä kurlauksessa on ennen kaikkea olennaista tiimityöskentely ja tarkkuus. Pelissä on erilaisia rooleja mikä tekee pelistä erittäin soveltuvan käytännössä kaikille. Kurlauksessa tärkeimpänä tavoitteena onkin hauskanpitäminen ja iloinen mieli kaikilla. Tämän myötä lajiin kilpailuissa syntynyt hauskan pukeutumisen kulttuuri ja Rauhalahden MM-kisoissa tulee varmasti olemaan hauskoja ja värikkäitä joukkueasuja. Kisajärjestäjät haluavat kannustaa osallistujia pitämään hauskaa ja siksi he palkitsevat hauskimmin pukeutuneen joukkueen.

Ohjelma

Kurlauksen MM-kisojen ohjelma Kylpylähotelli Rauhalahdessa 19.8.2017

  • klo 11-17 kisojen peliaika
  • palkintojenjako heti kisan päätteeksi
  • noin klo 23-24 Pete Parkkonen esiintyy iltaravintolassa MM-kisailtamissa

Lisätietoja

Tapahtumapäällikkö Ari Järveläinen
040 527 5602
ari.jarvelainen@rauhalahti.fi
www.kurlaus.fi