Tuntematon Sotilas -teatterispektaakkeli

Koljonvirtateatterissa Iisalmessa esitetään kesällä 2017 savolainen versio Väinö Linnan Tuntematon Sotilas -teoksesta. Kesäteatterinäytelmän ensi-ilta on torstaina 6.7.2017 klo 19.00.

Tuntematon Sotilas -kesäteatterinäytelmä on osa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia. Esityksessä on luvassa upeita tehosteita ja Nightwishin musiikkia historiallisessa ympäristössä. Koljonvirtateatteri sijaitsee samalla paikalla, jossa on taisteltu Sven Tuuvan ja eversti Sandelsin tutuksi tekemä Koljonvirran taistelu Suomen sodassa vuonna 1808.

Kesäteatterin ohessa Iisalmessa on tarjolla myös paljon oheisohjelmaa. Tapahtumakentällä on laaja näyttely sota-ajan aikakaudelta; aidot panssarivaunut ja aseet sekä valokuvanäyttely ihmiskohtaloista. Esillä on historian sisältöä, johon Tuntematon Sotilas -romaanikin pohjautuu. Ylä-Savon Oppaat Ry tarjoavat esitysten yhteydessä opastettua kävelykierrosta teatterin kulttuuri- ja sotahistorialliseen ympäristöön. Alueella palvelee kahvio ja ravintola.  Tarjolla on myös tunnelmallisen Hotellilaiva Wuoksen kesäteatteri- ja majoituspaketteja.

Käsikirjoitus: Väinö Linna
Ohjaus: Ismo Apell

Tutustu lisää: Koljonvirtateatteri: Tuntematon Sotilas