Sunsets Kuopio kerää hyväntekeväisyysottelussa varoja vähävaraisten liikuntarahastoon

Suomen suurin beach volley –tapahtuma Sunsets Kuopio kerää tänä vuonna perinteisessä hyväntekeväisyysottelussa varoja Pohjois-Savon Liikunta ry:n vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastuksen tukemiseen perustettuun rahastoon.

Rahasto perustettiin Pohjois-Savon Liikunnan juhlavuoden kunniaksi

Pohjois-Savon Liikunta ry täyttää tänä vuonna 20-vuotta, mikä näkyy pitkin vuotta eri toiminnoissa. Ehkä merkittävimpänä ja kauaskantoisimpana toimenpiteenä Pohjois-Savon Liikunta on päättänyt perustaa juhlarahaston, joka on tarkoitettu vähävaraisten perheiden lasten sekä nuorten liikunta- ja urheiluharrastuksen tukemiseen. Monella perheellä ei varaa tukea lastensa liikuntaharrastusta, koska esimerkiksi seuramaksut ja varustehankinnat saattavat olla liian kalliita. Harrastamisen kustannukset kasvavat vuosi vuodelta ja siksi ongelmaan on kiinnitetty Pohjois-Savon liikunnassa huomiota.

Pohjois-Savon Liikunnan perustama rahasto on koko Pohjois-Savon laajuinen ja tarkoitus on jakaa tukea koko maakunnan alueella niin paljon kuin mahdollista. Rahastoa on tarkoitus kasvattaa esimerkiksi lahjoituksilla, joita voivat tehdä yksityiset ihmiset, yhteisöt ja kansalaisjärjestöt sekä yritykset. Rahaston kummina toimii hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen.

Pohjois-Savon Liikunnan aluejohtaja Risto Kovanen iloitsee siitä, että Sunset Kuopio on päättänyt lahjoittaa hyväntekeväisyysottelunsa tuoton tälle uudelle rahastolle. ”Saamme hyvän alkurahoituksen, kun oman pesämunamme lisäksi rahastoon tulee merkittävä summa Sunset Kuopiolta jo kesän aikana.”

”Emme voisi tukea enemmän sydäntä lähellä olevaa aihetta, kuin lasten liikunnan ja urheilun tukeminen”, toteaa tapahtumapäällikkö Tatu Säisä.

Lisätietoja

  • Tapahtumapäällikkö Tatu Säisä, Sunsets Kuopio, puh: 044 343 0504
  • Aluejohtaja Risto Kovanen, Pohjois-Savon Liikunta ry, puh: 040 705 8897