Sunsets Kuopio ja Kuopion kaupunginorkesteri löivät kättä

Kuopiossa koetaan historiallinen yhteistyön hetki, kun Suomen suurimmassa beach volley -tapahtumassa, Sunsets Kuopiossa esiintyy Kuopion kaupunginorkesteri perjantaina 4.8.2017. Näin urheilu ja kulttuuri Kuopiossa lyövät yhteistyön kättä jälleen kerran ja tämä kulkee nimellä Sunsets Ceremony Goes Symphony.

Sunsets Ceremony Goes Symphony on enemmän kuin konsertti

Sunsets Ceremony Goes Symphony on Sunsets Kuopio -tapahtumaan räätälöity sinfoniaorkesterin ympärille rakennettu spektaakkeli. Kaupunginorkesterin ohjelmisto on koottu sinfoniamusiikin klassikoista Johann Strauss nuoremman ja Beethovenin musiikkista aina Sibeliuksen Finlandiaan. Kuorrukkeena on lisäksi luvassa yllätyksiä, pyrotekniikkaa sekä muuta taituruutta. Ohjelman lopullinen sisältö paljastetaan myöhemmin.

”Tämä ohjelma poikkeaa täysin kaikesta, mitä meillä on aikaisemmin nähty. Yhdessä musiikin, sirkushuvien ja satamamaisemien kanssa tästä tulee unohtumaton kokonaisuus”, iloitsee tapahtumapäällikkö Tatu Säisä.

”Tällä esiintymisellä käynnistetään kaupunginorkesterin syksy. Luvassa on klassisia hittejä hienoissa puitteissa pimenevässä elokuun kesäyössä”, sanoo puolestaan Kuopion Musiikkikeskuksen johtaja Michael Claussen.

Sunsets Kuopio -tapahtumaa edeltäen Kuopion kaupunginorkesteri on aiemmin tehnyt vastaavanlaista yhteistyötä Kuopio Wine Festivalilla, Ilosaarirockissa ja muissa ulkoilmatapahtumissa. Claussen näkee, että orkesterin esiintyminen tapahtumissa ja orkesterin kotipaikan Musiikkikeskuksen ulkopuolella on tärkeä tapa tuoda sinfoniamusiikki lähelle ihmisiä, kaikkien nautittavaksi.

”Beach volley -tapahtumassa emme ole vielä olleet. Hiekalla emme sentään soita, sillä soittimet resonoivat hiekan kautta”, naurahtaa Claussen.

Tempaus on osa Suomi 100 -tapahtumia

Sunsets Kuopio -tapahtuman ja Kuopion kaupunginorkesterin yhteistyötempaus on päässyt myös osaksi Suomi 100 -juhlintaa ja tempaukselle on myös myönnetty avustus Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumiin kohdennetusta potista.

Itse tempaus, kuten myös Sunsets Kuopion beach volley pelien sekä yleistötapahtumien seuraaminen on yleisölle ilmaista. Yleisötapahtumissa lauantaina esiintyvät Jukka-Poika ja Krista Siegfrids, joten huippukattaus on tiedossa.

Tapahtuma on laajentumisen vuoksi siirretty aiemmilta vuosilta tutulta (ennen nimellä Trust Kapital OPEN) tapahtumapaikaltaan ravintola Albatrossin edustalta satamatorille. Satamatorille rakentuu peliareena, iso esiintymislava, yleisölle vapaa alue, esittelypisteitä sekä VIP-alue.

– Samalla, kun koko tapahtuma ja hiekkakenttä on siirtynyt satamatorille, otamme myös hiekan haltuun uudella tavalla. Orkesterin esiintyessä perjantaina, hiekalla nähdään tanssijoita ja lauantai-iltana artisteja saa luvan kanssa mennä fanittamaan ja jammailemaan musiikin tahdissa hiekkakentälle, kertoo Säisä.

Tapahtuman ydin, eli beach volley -turnaus pelataan tänä vuonna kansainvälisenä kutsuturnauksena. Mukaan kutsutaan kuus naisten ja kuusi miesten huippuparia, joten luvassa on upeita pelejä. Lisäksi mukana on luonnollisesti perinteinen hyväntkeväisyysottelu, joka ajoittuu lauantaille. Hyväntekväisyysottelu päättää tapahtuman pelit, jonka jälkeen artistit valtaavat lavan ja tapahtuma päätetään kunnon bileisiin.

VIP-alue on ollut tapahtuman menestyksen eräs kulmakivi ja tätä osiota on kehitetty entisestään eteenpäin. VIP-alueelle rakentuu mm. screenillä varustettu teltta, saunarekka, Olotar-sauna, porealtaita ja muuta viihdykettä. VIP-vieraiden ruoka tarjoillaan alueelle pystytettävässä isossa teltassa, mikä sinällään on uutta. Erityisesti ruokailussa kuitenkin on kehittynyt itse ruoka, jonka menun on suunnitellut Anssi Kantelinen – odotettavissa on siis myös makunautintoja. Tapahtuman pääyhteistyökumppani Coronan ohella esillä ovat paikalliset juomaylpeydet, eli uusi kuopiolainen Rock, Paper & Scissors -pienpanimo sekä Lignell&Piispanen. Tapahtuma-alueen viereen kohoaa Dinner in the Sky -taivasravintola.

– VIP-lipunmyynti on käynyt kuumana ja lippuja on myyty nyt yli 900, huomattavasti aiempia vuosia enemmän, mutta myös VIP-alue on aiempia vuosia laajempi, joten mukaan mahtuu vielä hyvin, hymyilee Säisä.

Lisätietoja

  • Sunsets Kuopio, Tatu Säisä, tatu@trustkapitalopen.fi, 044 3430504
  • Kuopion kaupunginorkesteri, Elina Prepula, elina.prepula@kuopio.fi, 044 718 2364