Museoelämyksiä Kuopion kesässä

Museoissa historia kohtaa nykyhetken ja tarinat heräävät henkiin. Kuopiossa käyntikohteita löytyy moneen makuun ja poimimmekin tähän alle muutamia.

Kuopion-museo
Kuopion Museo Kauppakadulla, Snellmaninpuiston laidalla

Kuopion Museo

Perusnäyttelyt esittelevät itäsuomalaista luontoa ja kulttuurihistoriaa. Niiden rinnalla museoissa on vuosittain ja kausittain vaihtuvia näyttelyitä. Monelle lapselle käynnin kohokohta on mahtavan villakarvamammutin tapaaminen. Kesällä vuorossa on muun muassa ”Kaikkien ruoka” -näyttely ( 27.4.-9.9.2017 ), joka tutustuttaa kävijät pohjoissavolaisiin perinneruokiin.

Kuopion Museo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, osoitteessa Kauppakatu 33, Kuopio. Lue lisää >>

Kuopion-Korttelimuseo
Korttelimuseon idyllistä puutalotunnelmaa Kuopion keskustassa

Kuopion Korttelimuseo

1700- ja 1800- luvuilta peräisin olevissa puutaloissa toimiva Kuopion Korttelimuseo esittelee erilaisten perheiden asumista 1800-luvulta 1930-luvulle. Musoon kuuluu myös apteekkitalo, näyttelysali sekä Minna Canthin huone. Vapaus, rakkaus, tasa-arvo -näyttely ( 7.4.-21.10.2017 ) esittelee kuopiolaista ja helsinkiläistä salonkielämää Minna Canthin, Juhani Ahon ja Elisabeth Järnefeltin kautta.

Kuopion Korttelimuseo sijaitsee parin korttelin päässä Kuopion Tuomiokirkosta, osoitteessa Kirkkokatu 22 ja on avoinna kesäkaudella 15.5.–31.8.2017 tistaista lauantaihin klo 10–17 ( su ja ma suljettu ). Lue lisää >>

Kuopion Taidemuseo

Vanhassa pankkirakennuksessa sijaitseva Kuopion Taidemuseo on Pohjois-Savon aluetaidemuseo, jonka tehtävänä on kuvataiteen esittely, dokumentointi ja tutkimus. Oi maamme -näyttely ( 9.6.-16.9.2017 ) haastaa kävijän tutkimaan käsityksiä itsenäisyydestä ja suomalaisuudesta. Näyttelyn ytimen muodostavat Mika Taanilan, Timo Wrightin ja taitelijaryhmä Tehonrakentajien lyhytelokuvat, jotka kommentoivat suomalaisuuden myyttiä.

Kuopion Taidemuseo, Kauppakatu 35 eli vain kahden korttelin päässä torilta. Lue lisää >>

Kuopion-Taidemuseo
Myös Kuopion Taidemuseo sijaitsee vain parin korttelin päässä torilta.

VB-Valokuvakeskus

Itäsuomalaista valokuvakulttuuria edistävä ja kansainvälistäkin valokuvataidetta esittelevä valokuvakeskus sijaitsee idyllisessä puutalossa, jossa aikoinaan oli valokuvaaja Victor Barsokevichin ateljee. Kesän kohokohta on kansainvälinen 50 Greatest Photograpfs of National Geographic -näyttely ( 2.6.-27.8.2017 ), joka vie kävijänsä värikylläiselle maailmanympärysmatkalle ja yllättäviin paikkoihin sekä ainutkertaisiin tilanteisiin, joihin vain reportaasikuvauksen ammattilaiset yleensä yltävät.

Myös VB-Valokuvakeskus sijaitsee keskustassa, Kuopion Tuomiokirkon naapurissa, osoitteessa Kuninkaankatu 14. Katso aukioloajat ja lippuhinnat tästä >>

Ortodoksinen kirkkomuseo Riisa

Riista on yksi koko Euroopan merkittävimmistä ortodoksista museoista, jonka pysyvä Pyhyyden portailla -näyttely tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Riisassa nähdään ( 12.5.-30.12.2017 ) Kohtaamisia – Suomalainen usko Mestarin jälki -näyttely, jossa kultakauden mestariteokset ja modernismin värikylläiset tulkinnat kohtaavat vuosituhantisen bysanttisen uskon. Esillä on muun muassa Maria Wiikin, Albert Edefeltin, Juho Rissasen ja Ina Collianderin kristillisaiheisia teoksia.

Karjalankatu 1, lue lisää Riisan verkkosivuilta >> 

Kuopion Automuseo

Jokaisen pienen ja suuren autoharrastajan unelmamuseo on tietenkin automuseo. Kuopion automuseo esittelee vaihtuvan valikoiman vanhempia ja uudempia autoja, joista monet ovat ajokuntoisia. Mukana on myös moottoripyöriä ja muita kulkupelejä.

Automuseon osoite on Hannes Kolehmaisenkatu 2, lue lisää tästä >>

Kirjoittaja: Tarja Anunti, Taustamarkkinat Oy 

 

Katso Kuopion museot kartasta ( PDF ) >>

Kuopio – Tahko alueen blogi >>

Kuopion uutiset >>