Maisemahissi pyörähtää käyntiin keskiviikkona 28.6.

Tahkonrinteiden maisemahissi pyörähtää käyntiin juhannuksen jälkeen, keskiviikkona 28.6. klo 11:00. Hissi pyörii 5.8.2017 saakka keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11:00-16:00 sekä lauantaisin klo 10:00-16:00. Viimeinen hissinousu klo 15:45.

Hissimaksut ovat aikuisilta 7 €, lapsilta 5 € ( 7-12v. ) ja pyörän kanssa matkaavilta 15 €. Lipun voi maksaa hissin ala-asemalle aukioloaikoina ja maksuvälineenä käy myös yleisimmät maksukortit.

Hissin ala-asema sijaitsee Panorama -rinteen juurella, jonne pääsee sekä kävellen että tarvittaessa myös autolla. Paikka on merkitty karttaan numerolla 25.

Ala-aseman pysäköintialue ei kuitenkaan ole suuren suuri, joten suosittelemme jättämään auton joko Tahkon keskustan tai Tahkolahden P-alueelle, joista molemmista kävelymatkaa kertyy noin kilometrin verran. Hissin ala-aseman vieressä olevaan laituriin pääsee myös veneellä. Tahkolahden P-alueelle ajetaan Sääskiniementien ensimmäisestä liikenneympyrästä.

Tahko-alamäkiradat
El Finalea lukuunottamatta radat päättyvät hissin ala-asemalle.

Maastopyöräradat Tahkonrinteillä

Tahkon rinnealueella on neljä alamäkirataa, joissa vauhdin ja kurvien ystävät voivat ottaa tuntumaa erilaisilla reiteillä. Radoista kaksi on punaista, yksi sininen ja yksi vihreä, joten alamäkiajon hurmoksesta voi nauttia niin kokeneet konkarit kuin vasta-alkajatkin. Myös kokonaan uuden radan rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä, joten kesän aikana rinteille saadaan lisää uutta, upeaa baanaa tähän käyttöön.

Ratakuvauksiin voit tutustua tästä >>

Retkeily-Tahkolla
Huutavanholman reitillä on upeita pysähdyspaikkoja.

Maisemahissi osaksi retkeilyä

Tahkon maisemahissi on neljän hengen tuolihissi, jonka ylä-asemalla sijaitsee Panorama 180 -näköalaravintola suurine terasseineen ja upeine maisemineen. Yläasemalta rinteen harjannetta pitkin kävellen pääsee mukavasti myös legendaariseen Pehkubaariin, johon matkaa tulee tasan kilometri.

Maisemien ihailun lisäksi hissinousun voi myös ottaa osaksi vaikkapa vaellus- tai maastopyöräilyretkeä, jolloin matkanteon voi aloittaa suoraan huipulta. Tämä on monesti kätevää vaikkapa perheen kanssa retkeillessä, jolloin korkeuseroltaan haastava rinteen nousu jää välistä. Moni kesävieras matkaakin huipulle hissillä ja tulee sieltä retkeilyreittejä alas kävellen tai fillarilla. Retkeilykarttoja on saatavilla Tahkon alueen yrityksistä ja viime syksynä uusittujen opasteiden ansiosta matkanteko on nyt entistäkin helpompaa ja turvallisempaa.

Hissiä ei pyöritetä kovalla tuulella tai ukkosella.

Lue myös: Tahko – retkeilijän paratiisi ( Kuopio-Tahko blogi ) >>

 

Pehkubaari-kesä
Kesätunnelmaa Tahkon huipulla.

 

Rinneravintoloiden aukioloajat kesällä 2017

Panorama Bar & Cafe

  • 28.6.-5.8.2017 avoinna keskiviikosta lauantaihin klo 10-16
    • kahvila, baari, salaattia, lohikeittoa, hampurilaisia jne. sekä pientä purtavaa ja jäätelöä
  • Muina aikoina tilauksesta, kysy lisää puh. 044 329 4669
  • Panorama Bar on Facebook >>

Rinneravintola Pehku

  • 3.-26.7.2017 avoinna maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12:00-16:00
    • kahvilapalvelut, baari, keittolounas ( hinta 10 € ) sekä monenlaista pientä purtavaa ja jäätelöä
  • Muina aikoina Pehku palvelee ryhmiä tilauksesta, kysy lisää 0440 481 488
  • Pehkubaari on Facebook >>