Kuopion juhannusvinkit

Juhannusta voi viettää perinteisin menoin myös kaupungissa ja Kallaveden ympäröimästä Kuopiosta löytyykin monenlaista tekemistä ja kokemista myös juhannusviikonloppuna. Tässä muutamia vinkkejä, joilla juhannuksen saa haltuun vaikkei varsinaisia isompia suunnitelmia olisi tehnytkään.

Rauhalahden Juhannus

Rauhalahden savusauna lämpenee juhannusaattona klo 14-18, jonka jälkeen Jätkänkämpällä alkavat perinteiset koko perheen juhannusjuhlat. Rauhalahteen pääsee myös risteillen Kuopion Matkustajasatamasta. Aattoilta jatkuu Kylpylähotelli Rauhalahden ravintolassa juhannustansseilla, tähtinä Marita Taavitsainen ja Mikael Konttinen Official. Klo 22 tanssitaan #hulahulasuomi -tapahtuman tunnelmissa.

Juhannus_2017_Rauhalahti
Perinteiset tanssit tuovat tunnelmaa juhannukseen.

Juhannuksen risteilyt Kallavedellä

Yksi Kuopion upeimmista kesäelämyksistä on astua laivaan ja nauttia Kallaveden maisemista risteillen, joten se tämä kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan omaan juhannusohjelmaan, liikkuipa kaupungissa sitten kaveriporukalla tai perheen kesken. Kuopion Roll Risteilyt liikennöi päivittäin läpi juhannuksen tehden perinteisesti myös juhannusaaton kokkoristeilyn Rauhalahteen. Kokkoristeily lähtee satamasta klo 20:15 ja palaa klo 22:30.

Risteilytunnelmaan pääsee myös satamassa, jossa M/S Ukko -laivan ravintola ja kattoterassi ovat avoinna juhannusaattoiltana klo 18-22.

Juhannusristeilyt-Kuopiossa
Kuopion Roll RIsteilyt tekee risteilyjä päivittäin myös juhannuksena.

Sataman juhannus

Kuopion Matkustajasatama on paitsi Kallavedellä risteilevien sisävesilaivojen kotisatama, myös eläväinen kohtaamispaikka jossa ihmisvilinää on mukava seurata esimerkiksi Ravintola Wanhan Sataman suurelta terassilta. Ravintola on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 11-04 ( keittiö 11-23 ) ja sunnuntaina klo 12-21. Juhannuksen esiintyjinä Wanhassa Satamassa nähdään perjantaina Jean S. ja juhannuspäivänä Irina. Ja keikoillehan ennättää mukavasti vaikkapa edellämainitulta kokkoristeilyltä, vapaa sisäänpääsy! Sunnuntaina Wanhassa Satamassa on tarjolla ihastuttava kesäbrunssi klo 12-16.

Kuopion-yöelämä_nightlife-in-kuopio
Ravintola Wanhan Sataman tunnelmaa Kuopion Matkustajasatamassa.

 

Juhannuskokot

Kuopion kaksi suurinta juhannuskokkoa sytytetään Rauhalahdessa ja Vuorelan Kunnonpaikassa. Kunnonpaikan kokkoa pääsee ihastelemaan klo 20 alkaen ja Rauhalahden kokkoa klo 21:30.

 

 

 

Lue myös