Vinkkejä juhannuksen viettoon Tahkolla

Tahkolla juhannusta viettäville on tänäkin vuonna tarjolla todella monipuolinen kattaus niin huipputason viihdettä ja aktiivista menoa, kuin myös tilaa rentoutua hieman rauhallisimmissa merkeissä vaikkapa perheen kesken.

Viihdettä ja festivaalitunnelmaa

Alueen ytimessä, Tahko Event Parkissa, järjestettävillä kaksipäiväisillä Tahko Juhannus -festareilla nähdään Suomen kovimmat kärkinimet sekä mm. Basic Element. Tapahtuma-alueen portit aukeavat sekä perjantaina että lauantaina klo 13:30 ja mikäli lippua ei ole vielä tullut hankittua, ne kannattaa ottaa haltuun viimeistään nyt. Myös VIP -lippuja on vielä tarjolla, klikkaa tästä lippuostoksille.

Festarilippuja myydään torstai-iltana myös Ravintola Piazzassa klo 22-01 välisenä aikana ja samassa pisteessä voi myös vaihtaa ennakkolippuja rannekkeisiin. Mikäli alueelle on siis saapunut jo torstaina, kannattaa rannekkeenvaihto hoitaa alta pois jo silloin. Myös Tahko Spa Hotellin vastaanotosta lippuja voi hankkia ennen porttien avaamista.

Tahko-Juhannus-kartta-2017
Tahko Juhannus -festivaalialueen kartta

 

Ravintola Piazzan juhannus käynnistyy jo torstai-iltana ja menoa riittääkin sitten sunnuntain puolelle saakka. Ovet avataan torstaina klo 22 ja perjantaina & lauantaina klo 21:00. Kolmen päivän bilerannekkeet ovat Tiketissä loppuunmyyty, mutta noin 100 kpl 3-päivän rannekkeita myydään Piazzan ovelta torstai-iltana klo 22:00 alkaen. Ja samalla reissulla voi siis vaihtaa ennakkoon ostetun Tahko Juhannus -festarilipun rannekkeeseen.

Piazzan terassilla tunnelmoidaan perjantaina ja lauantaina jo klo 14 alkaen eli menoa on tarjolla jo iltapäivästä alkaen.

Tahkon pohjukassa sijaitsevassa Kunkussa juhlitaan torstaina bilebändi Soviet Onionin tahdissa. Perjantaina menomusiikin hoitelee Dj Kunkku ja lauantaina voikin virkistäytyä vaahtobileissä. Tahko Event Parkin vieressä olevassa Pub Karhussa raikaa karaoke ja suomipoppi jokaisena iltana.

Muut juhannuksen esiintyjät ja tapahtumat voit katsoa Tahkon tapahtumakalenterista >>

Juhannuskokko-Tahkolla
Perinteinen juhannuskokko Tahkolahdella klo 22:00.

Perinteinen juhannuskokko sytytetään perjantai-iltana Tahkolahdella, sillan ja uimarannan välissä klo 22:00 ja sitä voi seurata lähes kaikilta rannoilta. Myös Nilsiän satamassa voi käydä katsomassa kokkoa, joka sytytetään klo 21:00.

Tekemistä kaiken ikäisille

Tahko Spa Kylpylässä käytössäsi ovat mm. neliratainen kuntoallas, viihdeallas, poreallas ja lasten allas sekä Wibit-seikkailurata, vesiliukumäki  ja virkistävät ulkoaltaat aurinkoterasseineen. Kylpylä on avoinna juhannuksena päivittäin klo 12-20.

Golfia pelataan kahdella kentällä myös juhannuksena. Juhannuspäivänä Old Coursella pelataan Catmandoo Yötön yö Golf, joka alkaa yhteislähdöllä klo 18:00. Pelimuoto on Greensome 2-henkisin joukkuein ja mukaan mahtuu max. 72 joukkuetta. Lue lisää Tahko Golf Clubin verkkosivuilta.

Maastopyörien-vuokraus-Tahkolla
Maastopyöräily sopii koko perheelle.

Luonnossa liikkumisen ja patikoinnin ystäville suosittelemme tutustumista Tahkon monipuolisiin retkeilyreitteihin joko vaeltaen tai pyöräillen. Reittikarttoja on saatavilla kaikista alueen yrityksistä sekä osoitteesta www.tahkonreittipooli.fi. Maastopyöriä voi vuokrata SkiMac Promenadesta ja niitä on tarjolla sekä aikuisille että lapsille. Hinnat alkaen 17€ / 8€ sis. kypärän.

Tahkonrinteiden Maisemahissi ei pyöri vielä juhannuksena, mutta monen juhannuksenviettäjän perinteisiin kuuluukin porukalla huipulle kapuaminen ihan lihasvoimin patikoiden. Reittien varrella on myös mukavia laavupaikkoja, jotka ovat vapaasti matkailijoiden käytettävissä.

Veneellä saapuvat juhannusvieraat voivat kiinnittyä Tahkon vieraslaituriin, Sandels-sillalle jossa on 20 kpl puomipaikkoja. Paikat täyttyvät saapumisjärjestyksessä. Päiväkäynti on maksuton, yöpyminen 4 €/vrk ja viikkovuokra 25 €. Hinnat sisältävät sähkön ja veden, maksut suoritetaan käteisellä Break Sokos Hotel Tahkon vastaanottoon. Mikäli vesille mielii muutoin kuin veneellä, voi kokeilla vaikkapa suosittua SUP-lautaa ( Stand Up Paddle Board ), joita vuokraa SkiMac Promenade Tahkon keskustassa.

Tahko-SUP-boarding
SUP -lautoja voi vuokrata SkiMac Promenadesta

Lasten suosikkileikkipaikka on Tahko Spa Hotellin vieressä sijaitseva aktiviteettipuisto, josta löytyy mm. todella monipuolinen leikkikenttä pomppumattoineen ja vaijeriliukuineen sekä 9-väyläinen frisbeegolf-rata. Frisbeegolf -kiekkoja on myytävänä muun muassa Tahko Spa Shopissa sekä SkiMac Promenadessa, josta niitä voi myös vuokrata.

Myös Tahko Spa Hotellista löytyy mukavaa tekemistä lapsille ja nuorille. Kylpylän riemujen lisäksi voi kokeilla vaikkapa keilausta ja keilahallista löytyykin nuorisolle sopiva, rännit poistava ratavalliautomatiikka. Keilahalli on avoinna to ja su klo 9-22 ja pe-la klo 9-24. Break Sokos Hotel Tahkon ravintolan yhteydestä löytyy Onni Oravan leikkihuone pallomerineen.

Aktiviteettikeskus Tahko Farmilla voit tutustua ihastuttaviin eläimiin päivittäin myös juhannuksena. Torstaina kierrokselle pääsee klo 10-15 ja pe-su klo 11-13 välisinä aikoina.  Tarjolla on myös issikkasafareita ja lapsille mm. minimönkijäajeluita, lue lisää Tahko Farmin Facebookista.

 

Muuta hyödyllistä

 

Lisää Tahkon uutisia >>