Eukonkannon MM-kisat käynnistyvät

Pitkä kisaperinne saanut median huomiota

Eukonkannon MM –kisatunnelma nousee Sonkajärvellä, kun alkamassa on 22. MM –kisa. Eukonkantohistoriaa ollaan tekemässä ainakin osallistujamaiden määrässä: kilpailijoita on ilmoittautunut sprinttiin ja MM-kisaan 15 maasta. Uusimpia maita ovat Singapore, Unkari ja Kiina. Kaukaisimmat eukkojensa kiidättäjät tulevat Australiasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.

Eukonkanto Oy:n toimitusjohtaja kulttuurisihteeri Eero Pitkänen kertoo myös paikan päälle tulevan TV – ryhmiä mm. Italiasta ja Singaporesta.

– Kansainvälistä mediaa saapuu tekemään usean päivän ajaksi ohjelmaa tapahtumasta, ja osa kuvaa eukonkannon tapahtuman järjestelyjä koko viikon. Kilpailuun on ilmoittautunut 48 paria, kertoilee Pitkänen.

Eukonkannon maailmanmestariksi nousi viime vuonna ensimmäistä kertaa venäläispari. Voiton veivät Dmitri Sagal – Anastasia Loginova ja toiseksi sijoittuivat moninkertainen maailmanmestaruuspari Taisto Miettinen ja Kristiina Haapanen. Kolmanneksi nousivat edellisen vuoden mestaripari Ville Parviainen – Janette Oksman. Eukonkannon joukkuekilpailun nopein oli sonkajärveläinen Team Serti. MM –Sprintin voitti jälleen Joni Juntunen ja Jaana Haavikko virolaisparin Janno ja Anu Sildin ollessa toinen.

Joni Juntunen starttaa 22. kerran baanalle Jaana Haavikon kanssa

Sonkajärveläislähtöinen Joni Juntunen on osallistunut kisaan 21 kertaa ja hän odottaa kannettavansa Jaana Haavikon kanssa kisaviikonloppua mielenkiinnolla. Puolustettavana on kolmen edellisen vuoden sprintin mestaruus ja joukkuekisassa on tullut kuutena edellisenä vuotena voitto. Pääkisaan pari on starttaamassa tällä kertaa hieman leikkimielellä.
– Kun nyt on 22. osallistumiskerta, niin putkea ei katkaista helpolla. Voipa olla, että meidät Jaanan kanssa nähdään tänä vuonna tavoittelemassa parhainten pukeutuneiden ja hauskimman parin tittelissä, arvuuttelee Joni Juntunen.

Eukonkannon kisoissa MM -sprintti on perjantaina klo 20, joukkuekisa lauantaina 1.7 klo 13 ja MM – pääkisa klo 15. Karaoken finaali alkaa lauantaina klo 11.
Eukonkannossa esiintyvät mm. Kari Vepsä ja Teemu Roivainen ja lauantaina Marita Taavitsainen ja Jonna Ortju & Lumottaret. Pitäjämarkkinoiden teemana on ”Iloa lapsille – leikkimökkikylä”. Markkina-alueella on runsaasti oheisohjelmaa.

www.eukonkanto.fi
Facebook: Wife Carrying World Championships
Instagram: #wifecarrying, #wifecarrying2017, #eukonkanto, #mmkanto, #sonkajärvi
Twitter: @eukonkantoMM