Tahkon Vesireitin kanavat avataan 24.5. klo 09:00

Veneilykausi Tahkon Vesireitillä pääsee kylmän kevään vuoksi alkamaan hieman aiempia vuosia myöhemmin.  Liikenneviraston tiedotteen mukaan Tahkon Vesireitin varrella sijaitsevat kanavat, eli Karjalankoski, Juankoski ja Lastukoski avataan keskiviikkona 24.5.2017 klo 09:00. Kaikki em. kanavat ovat itsepalvelukanavia.

Kanavien aukioloajat kesällä 2017

  • toukokuu klo 7–21
  • kesäkuu, heinäkuu ja elokuu klo 7–24
  • syyskuu klo 7–18
  • lokakuu: maanantai ja tiistai suljettu, muina päivinä klo 7–17

Jännevirran silta avataan vain pyynnöstä, soittamalla puh. 0400-576 394.  Siltaa ei kuitenkaan avata pelkästään vapaa-ajan liikenteelle
ma – pe klo 6.30 – 8.00 sekä 16.00 – 18.00 välisinä aikoina. Alikulkukorkeus silta suljettuna on 1,4 m.

Liikennevirasto kehottaa veneilijöitä varovaisuuteen näin veneilykauden alkaessa. On mahdollista, että kaikki merimerkit eivät ole kohdallaan matalaväyläkanavien avautuessa. Talven aikana varsinkin viitat monesti siirtyvät, rikkoutuvat tai häviävät kokonaan. Väylänhoidossa tarkastetaan sekä korjataan kaikki poijut ja viitat noin kuukauden kuluessa jäiden lähdöstä. Korjaukset tehdään viimeistään juhannukseen mennessä.

 

Tahkon Vesireitin kanavien avaus viivästyy aiemmin ilmoitetusta päivämäärästä, joka oli 19.5.2017 klo 12:00.

 

Lue lisää Tahkon Vesireitistä sekä sen varrella olevista palveluista osoitteessa www.tahkonvesireitti.com