SATOA goes WILD -ruokafestivaali valloittaa Kuopion keskustan kadut 16.-17.6.2017

Kuopion keskustassa järjestettävät SATOA – tapahtumat ovat paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin pohjoissavolaisista raaka-aineista valmistettuja ruoka-annoksia street food -hengessä. SATOA Kuopio Food Festival järjestetään aina elokuussa ja sen ”villiksi pikkusiskoksi” luonnehdittu SATOA goes WILD kesäkuussa, samalla viikolla Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman kanssa. Kuopio siis tanssii, soi ja syö!

Keskustan kokoinen ruokafestarialue

SATOA goes WILD tekee Kuopion kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen, jossa mukana olevat 10 paikallista ravintolaa hemmottelevat kulttuurikulinaristeja pohjoissavolaisilla villiruokaherkuilla. Ruokaherkkuja täydennetään eri puolella reittiä nähtävällä monipuolisella ohjelmalla. Tapahtuma on avoinna 16.-17.6.2017 klo 12-20 ja oppaana toimivat tapahtuman festivaalipassi sekä sen sisältämä kartta. 35 euron hintainen passi oikeuttaa kymmeneen villiruoka-annokseen, jotka voi nauttia omassa tahdissaan 2 päivän aikana haluamassaan järjestyksessä.

Festivaalireitin puolestaan muodostavat eri puolelle kaupunkia sijoittuvat keskustan kivijalkaravintolat sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden pihapiireistä löytyvät PopUp-ravintolat. Tapahtuman kautta asiakas voi tutustua paikalliseen ruokaan, ravintoloihin, taiteilijoihin ja muusikoihin sekä Kuopion kulttuurihistoriaan – ja liikkumalla ympäri kaunista Kuopion kaupunkikeskustaa, tulevat samalla tutuksi myös Kuopion ainutlaatuiset rännikadut.

Kaikille avointa ja maksutonta oheisohjelmaa

Ruoan ohella SATOA goes WILD tuo kaupunkiin festivaalireitin varrelle runsaasti kaikille avointa, maksutonta ja monipuolista ohjelmaa: tanssia, musiikkia ja taideinstallaatioita. Ohjelman osalta yhteistyötä on vahvistettu Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin kanssa.

”Tuotamme yhdessä tanssiesityksiä torilavalle, mutta myös eri puolille kaupunkia. Tänä vuonna mm. Ballet Finland -tanssiryhmä Helsingistä esiintyy SATOA goes WILD -festivaalireitin varrella. Tämä erinomainen ryhmä on vieraillut Kuopiossa aiemminkin, mutta eri
ympäristöissä nähtynä teokset näyttäytyvät katsojalleen erilaisina”, vihjaa Kuopio tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen. Paikallista väriä ruokafestivaaliin tuo Paikallisliike -nykytanssifestivaali, jonka toteuttamat tanssiherkut yllättävät asiakkaita reitin varrella. Tapahtumapisteitä kiertää myös Hupimaisteri Juha Jylhäsalmi viikonlopun molempina päivinä.

Tänä vuonna festivaalipassi toimii myös pääsylippuna Kuopion museon ja korttelimuseon näyttelyihin!

Lisätietoja SATOA -tapahtumien verkkosivuilta >>

 

Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / RuokaSavo -hanke. SATOA -tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja. RuokaSavo-hankkeen tavoitteena on tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä.