Rahasmäen vanhan kaivoksen laavu

Rahasmäen vanhan kvartsiittilouhoksen muokkaaman lammen rannalla on tilava laavu patikoijien, maastopyöräilijöiden ja maastohiihtäjien käytössä.

Kvartsiittikaivos oli toiminnassa 1940-1948, jolloin se tuotti valkeaa kvartsiittihiekkaa ja -soraa. Hiekkaa kuljetettiin posliinitehtaalle noin 40 000 tonnia ennen kaivoksen lopettamista. Jäljelle jäi melkoinen kuoppa, joka täyttyi kirkkaalla vedellä.

Rahasmäen laavu sijaitsee komealla paikalla Tahkon kierron varrella ja sieltä löytyy niin polttopuut, pöytä, penkit, jätepiste kuin käymäläkin. Koko Tahkon kierto on noin 20km pitkä, mutta lähemmäskin pääsee autolla jonka voi pysäköidä esimerkiksi Länsirinteiden parkkialueelle. Parkkialueelta on Rahasmäen reitin pohjoispuolen alkuun noin 1,3km matka Tahkomäentietä pitkin. Kokonaismatka parkkialueelta laavulle on noin 3,6km suuntaansa. Paikan päälle pääsee pienehköä tietä pitkin myös autolla.