Muksujen kanssa Kuopiossa

Kuopion alue tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia lasten ja lapsenmielisten kesäpäiviin. Keskustan alueelta löytyy lukuisia leikkipuistoja ja uimarantoja kivan kelin puuhiin. Lapsiperheen päivä Kuopiossa voi olla elämyksellinen seikkailu, johon mahtuu riittävästi liikettä, mukavia makuja ja kivaa katseltavaa.

 

Lasten-leikkipuistot-Kuopiossa-ja-Tahkolla
Värikkäitä leikki- ja lähiliikuntapaikkoja löytyy niin keskustasta kuin päiväretkiäkin varten.

Niiralan liikennepuisto Valkeisenlammen kupeessa on yksi monen ikäisiä muksuja liikuttava käyntikohde. Luonnonkauniilla paikoilla olevista leikkipaikoista ja lähiliikuntapuistoista löytyy aktiviteettimahdollisuuksia enemmänkin sporttia kaipaavalle.

Keskustassa tietenkin Kuopion tori on lapsillekin mieluisa paikka, jossa voi nautiskella torikojujen marjoista, kuuluisasta Partasen lihapiirakasta, jäätelöstä – tai ihan vain toritunnelmasta. Torin laidalta löytyy myös useita lasten makuun sopivia ravintoloita – ja kauppoja, joista varmasti lapsetkin keksivät juttuja, joita aikuisten olisi syytä hankkia.

 

Katujuna-Kuopion-satamassa
Katujunalla pääsee kätevästi myös Kuopion Matkustajasatamaan.

Kaupunkiin voi luoda vähän laajempaa katsausta vaikkapa katujunan kyydissä, kiipeämällä näköalapaikalle esimerkiksi Puijon laelle tai lähtemällä risteilemään Kallaveden aalloille. Museoista lasten makuun ovat varmasti ainakin Kuopion museo eläimineen ja mammutteineen sekä automuseo.

 

Rauhalahden-uimaranta-Kuopiossa
Uimarantoja jokaiseeen lomapäivään.

Kun mieli tekee pulahtaa Kallaveteen polskimaan tai hiekkalinnoja rakentelemaan, on keskustassa pari lapsille sopivaa uimarantaa: Väinölänniemellä ja Valkeisenlammella. Myös mm. keskustan ulkopuolella sijaitsevalla Rauhalahden uimarannalla viihtyy leppoisasti koko päivän. Lisäksi asuinalueilla on mukavia uimapaikkoja siellä sun täällä, onhan Kuopio järvien ympäröimä kaupunki.

 

Kylpylät-Kuopiossa
Riemukasta menoa kylpylässä!

Sisäsiistit uimamahdollisuudet löytyvät kaupungin parista uimahallista ja Rauhalahden kylpylästä. Kylpylöitä on myös pienen matkan tai päiväretken päässä Vuorelassa, Siilinjärvellä, Leppävirralla, Tahkolla, Varkaudessa ja Iisalmen Runnilla.

Jos sadetta tai aurinkoa tahtoo pakoilla sisätiloihin, oivallisia ajanviettopaikkoja perheen pienempien ja myös pikkuisen isompien kanssa ovat Siikarannassa sijaitseva vastikään täysin uudistunut Hoplop -sisäseikkailupuisto ja trampoliiniareena sekä Pitkälahden ABC:n yhteydessä toimiva SuperCorner, joista molemmista löytyy menojalkaa villitseviä aktiviteetteja lasten ja aikuisten makuun.

 

Kirjoittaja: Tarja Anunti, Taustamarkkinat Oy

 

Kuopio-Tahko blogi >>