Kuopion urbaanit loma-aktiviteetit

Kuopio tarjoaa aktiiviselle kävijälle tukun hyviä energianpurkumahdollisuuksia aivan keskustassa ja sen liepeillä. Edullisin ratkaisu on tietenkin omalla jalkavoimalla liikkuminen ja siihen löytyy hyviä reittejä. Sopuhintaan saa vuokrattua jos jonkinmoisia apuvälineitä liikkumiseen niin maalla kuin vedessäkin.

Lomalla laiskempikin tulee helposti kävelleeksi useita kilometrejä ihan huomaamatta lomakohteeseen tutustuessaan. Kuopion keskustassa leppoisalle kävelyreitille voi helposti yhdistää kulttuuria, taidetta, historiaa ja luonnonkauneutta sekä tietenkin ravintoelämyksiä. Baanaa löytyy myös rivakampaan menoon juoksijalle, rullaluistelijalle ja fillaroijalle.

Kulturellisti kävellen

Suosituimpia suuntia kävely- ja juoksupyrähdyksille keskustan tuntumassa on Väinölänniemen suunta. Jos Väinölänniemelle suuntaa torilta Kuopionlahden kautta, voi matkalla ihastella Tuomikirkkoa, Snellmanninpuistoa, Pyhän Nikolaoksen katedraalia ja Brahenpuistoa.

Väinölänniemi kannattaa kiertää rantoja pitkin ja poiketa myös Peräniemessä, jossa on kivoja kallioita vaikkapa pienelle pysähdykselle sekä Rönön saaressa, jossa voi tutkiskella omakotitalojen arkkitehtuuria. Väinölänniemellä on myös yleisurheilukenttä, uimaranta ja tenniskenttä.

Polkaise saaristoon

Pyöräilijän kannattaa suunnata etelään Saaristokaupunkia katselemaan. Sinne johtava Saaristokatu on sitä mitä nimi antaa odottaakin, saarelta toiselle polveileva kaunis tie, joka yhdistää Kuopion nopeimmin kasvavan asuinalueen keskustaan.

Jos oma fillari ei sattunut matkaan mukaan, sellaista voi kysyä vuokralle muun muassa rautatieaseman kahvilasta, keskustan pyöräliikkeistä ja Rauhalahden matkailukeskuksesta. Jotkut hotellit tarjoavat polkupyöriä vieraidensa käyttöön.

Välineurheilu virkistää

Jos mielii vaihtelua liikkumiseen, sitä löytyy. Satamassa ja Rauhalahdessa on liikkeitä, jotka tarjoavat vuokralle muun muassa sup-lautoja, kanootteja ja kajakkeja. Hurjempaan menotarpeeseen auttavat vesijetit.

Pienellä panostuksella frisbeeseen, pääsee tutustumaan hauskan ulkopelin saloihin. Frisbeegolf-kenttiä löytyy Kuopiosta ainakin Huuhanmetsästä Niiralan kaupunginosasta, Puijon rinteestä, Rauhalahdesta, Kunnonpaikasta ja Saaristokaupungin Peikkometsästä.

Sisäpeliä kaipaavalle kaupungista löytyy keilaratoja ja salapoliisi- sekä huonepakopelejä. Jos mielii pomppia päänsä pipiksi trampoliinilla tai kiipeillä seinille, sekin on mahdollista esimerkiksi Bellanrannassa.

Tsekkaa nämä:

 

Kirjoittaja: Tarja Anunti, Taustamarkkinat Oy