Viikonlopun Kallavesj´-messuille osallistui ennätysmäärä uusia näytteilleasettajia

Kallavesj’-messut on saatu tämän vuoden osalta päätökseen. Viime viikonloppuna Kuopio-hallissa järjestetyt veneilyn ja vapaa-ajan suurmessut  houkuttelivat runsaasti kävijöitä tutustumaan näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan ja kokonaiskävijämäärässä päästiinkin järjestäjän asettamaan tavoitteeseen, eli 25 000 kävijään.

Mukana yli 130 näytteilleasettajaa

Kallavesj’-messuilla oli tänä vuonna mukana yli 130 näytteilleasettajaa, joista ennätysmäärä uusia. Toimijoita, joita ei aiemmin Kallavesj’-messuilla ole nähty, oli kolmisenkymmentä ja uusia venealan kauppiaitakin peräti kuusi. Veneitä messuilla oli yli 60. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi messuille rakennettu Veneilyn 100-vuotta valokuvanäyttely kiinnosti odotetusti yleisöä. Näyttely toi esille veneilyn historiaa ja kehitystä viime vuosisadan alkupuolelta aina tähän päivään.

Messujen avajaisten yhteydessä julistettiin perinteisesti Vuoksen vesistön vuoden vierassatama. Tänä vuonna palkinto meni Järvisydämen vierasvenesatamalle.

Kuopio-hallin ympäristössä tehtävien rakennustöiden takia paikoitustiloja oli rajoitetummin käytössä. Tapahtumajärjestäjä suunnitteleekin ensi vuodelle pysäköinnin laajentamista Puijon pysäköintialueille ja non-stop bussikuljetusta Kuopio-hallille.

Kuopio Veneilee  -tapahtuma kesäkuussa

Seuraava Kuopio Pursiseuran järjestämä iso tapahtuma on kesäkuussa viikkoa ennen juhannusta, kun Pirttiniemen veneilykeskuksessa järjestetään Kuopio Veneilee -tapahtuma jo kolmannen kerran. Tapahtumassa on mahdollisuus koeajaa ja tutustua markkinoiden uusimpiin venemalleihin ja lisäksi tänä kesänä tapahtumassa on myös käytettyjen veneiden esittely- ja myyntimahdollisuus. Pirttiniemessä järjestetään samana viikonloppuna (17.-18.6.) myös optimistijollien ranking- ja kadettikilpailut, johon odotetaan yli sataa optaripurjehtijaa ympäri Suomen.

 

Ensi vuoden Kallavesj’-messut järjestetään Kuopio-hallissa 6.-8.4.2018.