Pöytätanssin SM -finaali Pehkussa pitkäperjantaina

Historian toinen pöytätanssin SM -mestari kruunataan legendaarisessa Pehkubaarissa pitkäperjantaina 14.4.2017. Esikarsinnoissa on tanssittu lauantai-iltapäivisin pitkin talvea ja pöydillä on luonnollisesti nitkuteltu jos minkälaisilla tyyleillä ja asukokonaisuuksilla.

Pöydillätanssin SM-kisat siis huipentuvat perjantaina 14.4. klo 15:00, jolloin ensin kisataan semifinaali ja heti perään finaali. Semifinaaliin on tiukkojen karsintojen jälkeen valikoitunut 8 kilpailijaa, joista tuomariston päätöksellä valitaan viisi osallistujaa klo 15:15 alkavaan finaaliin.

Kisa tanssitaan hirsipöydällä monot jalassa

Kisat järjestetään tiivistunnelmaisessa Pehkubaarissa, autentisessa ympäristössä ja monelle Tahkon kävijälle tutun 5 metrisen hirsipöydän päällä. Pääsyvaatimuksena kisassa on ollut, että pöydällä pitää pysyä ja monot on oltava jalassa. Monoiksi on luettu laskettelu, lauta-tai murtsikkamonot. Iloinen mieli ja humoristinen asenne ovat myös saattaneet vaikuttaa tuomariston tekemiin valintoihin.

Pöytätanssin-SM-finaalikolmikko-2016-ja-Mikko-Leppilampi
Vuoden 2016 Pöydällätanssin SM voittaja Janne Leskinen.

Tahkon huipulla on tanssittu jo vuodesta 1996 ja viime vuonna, Pehkun 20v. juhlien lomassa ratkottiin myös kautta aikojen ensimmäiset Pöytätanssin SM -mestaruudet. Kevätauringon loisteessa, tuhatpäisen yleisön edessä Suomen mestaruuden nappasi tuolloin helsinkiläinen Janne Leskinen, joka oli saapunut paikalle ”managerinsa”  Ville Taskisen kanssa. Taskinen kommentoi tuolloin kisan jälkeisessä lehtihaastattelussa luottaneensa voittoon alusta saakka. ”Kun muu porukka tuli finaalissa lavalle, näin heti, että tämä on selvä peli. Ollaan treenattu yhdessä 15 vuotta, kuntohuippu sattui kohdilleen”, manageri myhäili Savon Sanomille. Nähdäänkö Leskinen managereineen mahdollisesti tuomaristossa tai jopa tanssimassa, on vielä arvoitus, mutta tiettävästi parivaljakko on bongattu after ski -tunnelmissa kevään aikana.

Voit lukea myös videon sisältävän jutun tästä linkistä >>

Bilebussi kulkee myös pääsiäisenä

Vaikka after skille tullaan perinteisesti laskemisen lomassa ja monot jalassa, on Pehkuun mahdollista saapua perjantaina ja lauantaina myös bilebussilla. Tuntematon bilettäjätär Tahkolta kertoikin, että ”Bilebussi on tärkeä mm. siksi, että joskus varpaat voivat olla niin kipeinä korkokengistä, ettei monoja voi millään käyttää joka päivä.”

Bilebussi lähtee Break Sokos Hotel Tahkon edestä perjantaina ja lauantaina klo 13:00. Kyytiin mahtuu 50 ensimmäistä suuntaansa ja se maksaa 5 € / suunta. Pysäkillä kannattaa siis olla ajoissa ja mukaan tulee varata käteismaksu.

Paluukyyti lähtee Pehkusta klo 16:42 samalla systeemillä ja paluumatkalla kyydistä voi jäädä pois millä tahansa Tahkon päätien varrella olevalle pysäkillä. Linja-autossa on tunnelmaa :).

Pehkussa juhlitaan pääsiäisenä tämän kauden lumien afterit viimeistä kertaa, vaikkakin laskettelua Tahkolla jatketaan vielä viikon verran.

 

Seuraa Pehkun tunnelmia Facebookissa >>