Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin Gaala juhlistaa tanssin monimuotoisuutta

Jorma Uotisen juontama, Kuopion Musiikkikeskuksessa 17. ja 18.6. 2017 järjestettävä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin Gaala tarjoaa tänäkin vuonna laajan kattauksen tanssin monimuotoisesta maailmasta eri tanssityylien ja näkemysten kautta. Tähtitanssijat Alena Shkatula ja Denis Klimuk Viron Kansallisbaletista tulkitsevat balettiklassikko Prinsessa Ruususen vaativan pas de deux´n sekä dueton Thomas Edurin neoklassisesta teoksesta Silent Monologues Arvo Pärtin musiikkiin. Gaala alkaa molempina iltoina klo 18:00.

Italialaiset Valerio De Vita ja Emiliano Perazzini esittävät Gaalassa nykytanssiteoksen ScontrINcontri, joka on De Vitan koreografia. Teoksessaan hän pyrkii muuntamaan ihmisen sisintä – kaipausta, ristiriitoja, odotuksia, pohdintaa – kehon kielelle. Kaksikko menestyi Premio Roma Danza -koreografiakilpailussa 2015 sijoittuen toiseksi.

Suomen Kansallisbaletin nuori lahjakkuus Atte Kilpinen tanssii soolon festivaalin taiteellisen johtajan Jorma Uotisen klassikkoteoksesta Pateettinen baletti. ”Teoksen tarkoitus on välittää tunnelmia, jotka liikkuvat vahvasta ja maskuliinisesta herkkään, humoristiseen ja ah niin pateettiseen, kuten Tshaikovskin pateettinen sinfonia”, on Uotinen todennut teoksestaan.
Jutta ja Sami Helenius ovat tulleet tutuiksi suurelle tanssiyleisölle huippusuositusta tv-ohjelmasta Tanssii Tähtien kanssa. He tulkitsevat Gaalassa kaksi kappaletta, joista toinen on Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön koreografia Viva Evita!

Espanjalainen tanssiryhmä Iron Skulls Co. yhdistää tanssissaan hiphopia, akrobatiaa ja nykytanssia. Vaikuttavassa ja energisessä teoksessa Sinestesia taituruus saa ennennäkemättömiä muotoja.

Gaalan päättää ote afrikkalaisen Dada Masilon teoksesta Giselle, joka saa ensi-iltansa toukokuussa Oslossa. Dada Masilo edustaa kiistatta nykykoreografien kansainvälistä kärkeä. Hänen teoksissaan yhdistyvät klassinen baletti ja afrikkalainen tanssi.

Festivaaliesitysten lipunmyynti on nyt kiivaimmillaan, joten liput kannattaa hankkia pikaisesti sillä Gaalat ovat perinteisesti olleet festivaalin suosituimpia iltoja.

 

Lue lisää Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin verkkosivuilta