Tahko Rallissa testataan Mobiilia kuuntelua™

Siilinjärveläinen SaltemVox Oy on saanut Ralli SM -sarjan sähköisen median oikeudet omistavalta AKK Sports Oy:ltä luvan tuottaa Tahko SM -Rallin kenttäkuulutus kännykkään 11.3.2017. Tämä toteutetaan SaltemVoxin kehittämän Mobiili kuuntelun™ avulla.

”Kokeilun kohteeksi valittiin huoltoparkin kuulutus, sillä sieltä saadaan kuuntelijoille mielenkiintoista kuunneltavaa, kuten kuljettajien ja miksei katsojienkin kommentteja sekä huoltoryhmien haastatteluja”, kertoo kilpailunjohtaja Hannu Parviainen Nilsiän Urheiluautoilijoista.

Huoltoparkin alueella rallia seuraavien kannalta kokeilu tarkoittaa sitä, että kuuluttajan selostusta ja kuljettajien haastatteluja voi kuunnella, vaikka autojen ääni peittäisi kaiuttimista tulevaa ääntä.

Kuuluttajan ääni tulee paikalla olevista kaiuttimista ja kännyköistä käytännössä samaan aikaan eli kyseessä on reaaliaikainen raportointi huoltoparkin tapahtumista.

Kuuntele mistä tahansa

Vaikka Mobiili kuuntelu™ parantaa kenttäkuulutuksen kuuluvuutta itse alueella, sen avulla tavoitetaan suurempi kuuntelijajoukko. Huoltoparkin kenttäkuulutus on kuunneltavissa kännyköillä huoltoparkin lisäksi alueen sisätiloissa, erikoiskokeiden varrelta ja käytännössä mistä vain.

”Kyseessä on kokeilu, jonka aikana muun muassa testataan, miten suurta kuormaa nykyinen ratkaisu kestää oikeassa käyttötilanteessa. Samalla kerätään kokemuksia koko konseptin toimivuudesta”, taustoittaa SaltemVoxin toimitusjohtaja Paula Savolainen. ”Rallia seurataan paljon, joten on odotettavissa, että kaikki eivät pääse kuuntelemaan”, varoittelee Savolainen. Jos samanaikaisten kuuntelijoiden määrä tulee täyteen, uusia kuuntelijoita pääsee mukaan sitä mukaa kun vanhoja kuuntelijoita poistuu.

Rallia paikan päälle seuraamaan tulevia kehotetaan ottamaan omaan kännykkään sopivat kuulokkeet ja varavirtalähde mukaan.

 

Lue tarkemmin mistä on kysymys >>