Scandic tarjoaa ensimmäisenä Suomessa hotelliaamiaista myös vegaaneille ja allergikoille

Kasvisruoan ja gluteenittomien herkkujen suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina räjähdysmäisesti. Nyt trendi rantautuu myös hotelleihin, joissa aamupala on pitkään merkinnyt allergikoille ja erilaisia ruokavalioita noudattaville vierailijoille lähinnä yksittäispakattuja sämpylöitä.

Suomalaiset haluavat nyt ruokailla terveellisesti ja ekologisesti. Aivan erityisesti suuntaus näkyy kasvisruokailun suosion kasvuna – lihatuotteet korvataan päivällispöydissä nyhtökauralla ja jopa perinteistä grilliruokaa saa nykyään vegaaneille sopivassa muodossa. Kaikkein trenditietoisimmat kuluttajat kaatavat kahviinsa kauramaitoa ja leipovat leipänsä gluteenittomista jauhoista.

Pian trendiruokaa pääsee nautiskelemaan myös hotellien aamupalapöydissä. Scandic-hotelliketju tarjoaa maaliskuusta alkaen ensimmäisenä Suomessa asiakkailleen aamiaisen, joka sopii erilaisia ruokavalioita noudattaville, allergikoille, keliaakikoille ja vegaaneille.

Gluteenittomia karjalanpiirakoita ja vegaanijuustoa

Vaikka uusi aamiaispiste on tarkoitettu erityisesti allergikoille ja vegaaneille, on se avoin kaikille hotellivieraille.

”Haluamme, että jokainen hotellivieraamme voi nauttia herkullisen ja kattavan aamiaisen ruokailutottumuksistaan tinkimättä”, kertoo Scandic Suomen ravintolatoimesta vastaava Ville Ikonen.

Scandic-hotelleissa on nykyisen aamiaisvalikoiman lisäksi tarjolla yli 30 erilaista laktoositonta, maidotonta, gluteenitonta tai vegaanista tuotetta.

”Aamupalapöytään on katettu laaja valikoima gluteenittomia myslejä, puuroja, leipiä sekä karjalanpiirakoita. Maidotonta ruokavaliota noudattava voi nauttia kaura- ja soijajuomia sekä kaura- ja soijajogurttia. Lisäksi aamiaiselta löytyy vegaanisia seitanleikkeitä, levitteitä, hummusta sekä vegaanijuustoa”, Ikonen luettelee.

Kaikille soveltuva aamupala tukee esteettömyyden periaatteita

Moni välttää ruokavaliossaan maitotuotteita tai gluteenia, vaikka lääketieteellistä tarvetta erikoisruokavalion noudattamiseen ei olisikaan. Ikosen mukaan uusi aamiaiskonsepti tukee Scandicin tavoitetta palvella tasapuolisesti kaikkia vierailijoita.

Uusi aamiaispiste on suunniteltu erityisryhmien ehdoilla. Se on sijoitettu erilleen muusta aamiaisvalikoimasta, jotta allergikoille tarkoitetut ruoat eivät sekoitu muiden tarjolla olevien tuotteiden kanssa. Pisteeseen on varattu myös omat ottimet, voiveitset ja leivänpaahdin.

”Tahdomme tarjota vieraillemme mahdollisimman esteettömän hotellielämyksen. Tähän mennessä olemme keskittyneet erityisesti hotellien fyysisiin tiloihin ja toimintoihin. Nyt teema on tuotu mukaan myös ruokatarjontaan”, Ikonen kertoo.

Tervetuloa aamiaiselle Scandic Kuopioon

Kuopiossa tästä uudistuneesta, allergiaystävällisestä aamiaisesta pääsee nauttimaan Kallaveden rannalla sijaitsevaan Scandic Kuopioon, jossa aamiaiselle ovat tervetulleita myös muut kuin hotellin asukkaat.

Aamiaista tarjoillaan ma-pe klo 06:30-09:30, lauantaisin klo 07:00-10:00 ja sunnuntaisin klo 07:30-10:30.

Lue lisää Scandic Kuopion verkkosivuilta >>