Kallavesj´-messut Kuopio-hallissa 31.3.-2.4.2017

Minustako Veneilijä? Kevään Kallavesj’-messut tarjoaa vinkkejä ja neuvoja veneilystä haaveileville. Messuilta saa vastauksia muun muassa veneen valintaan, huoltoon, ylläpitoon ja veneilyturvallisuuteen liittyviin kysymyksiin. Myös veneilyyn liittyvä koulutustarjonta on vahvasti esillä.

Kallavesj’ 2017 -messut järjestetään Kuopio-hallissa 31.3.–2.4.2017.

  • Messuovet ovat auki perjantaina klo 11-18, lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16.

Tapahtuman avajaiset pidetään perjantaina 31.3. klo 13. Avaajana toimii Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n puheenjohtaja Samuli Salanterä. Lauantaina 1.4. messuilla esiintyy musiikin monitaituri Edu Kettunen ja sunnuntaina 2.4. Taikuri Alfrendo.

Messuilla vierailee vuosittain yli 25 000 kävijää

Kuopiossa vuosittain järjestettävistä Kallavesj’-messuista on kasvanut viimeisten vuosien aikana valtakunnallisesti merkittävä veneilytapahtuma. Kävijämäärä nousee vuosittain yli 25 000:een ja näytteilleasettajien kiinnostus tapahtumaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta.

Tämän kevään messuille on ilmoittautunut jo lähes 120 näytteilleasettajaa ja mukana on myös paljon uusia toimijoita. Messupaikkojen myynti on ollut ennätysnopeaa ja halli on tulossa viimeistä paikkaa myöten täyteen. Messuille on ilmainen sisäänpääsy.

Veneitä, kädentaitoja, tietoiskuja ja työnäytöksiä

Veneitä Kuopio-hallissa tullaan näkemään monipuolisesti aina isoista matkaveneistä pieniin kajakkeihin saakka. Messuilla on nähtävissä myös monen kädentaitajan jälki upeiden puuveneiden muodossa. Kallavesj’-messuilla on mahdollisuus tutustua täysin kunnostettuun vuonna 1983 valmistuneeseen Finn Express 83 -veneeseen. Veneen omistaja Pekka Granroth esittelee S/Y Kuutti -venettä ja kertoo messukävijöille kunnostuksen eri vaiheista.
100-vuotiaan Suomen kunniaksi, messuille rakennetaan Veneilyn 100-vuotta valokuvanäyttely. Näyttely tuo esille veneilyn historiaa ja kehitystä viime vuosisadan alkupuolelta aina tähän päivään.

Tietoiskut ja työnäytökset täydentävät monipuolista messutarjontaa. Tarjolla on mm. mielenkiintoisia tietoiskuja puuveneen kunnostuksesta ja elektroniikan käytöstä kalastuksessa. Viime vuonna suuren suosion saavuttaneet työnäytökset saavat jatkoa myös tänä keväänä. Venealan koulutus esittelee työnäytöksenä alumiini- ja lujitemuoviveneen hiontaa ja kiillotusta sekä vahausta. Lisäksi opastetaan veneen puuosien hoidossa ja pinnankäsittelyssä. Osastolla on esillä myös kaksi uutta mielenkiintoista venemallia, puusta ja lujitemuovista. OneGear Oy:n osastolla on tarjolla joka päivä non-stop opetusta perhokalastukseen sekä heittonäytöksiä.

 

Lue lisää messujen verkkosivuilta osoitteesta www.kallavesj.fi

 

Kallavesj’-messujen järjestäminen on kuulunut Kuopion Pursiseuran toimintaan vuodesta 1964 lähtien ja tänä keväänä messut järjestetään jo 54. kerran. Tapahtumasta onkin tullut vuosien saatossa varma kevään merkki, joka kokoaa Kuopio-halliin tuhansia kävijöitä tutustumaan näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan ja tekemään hankintoja. Tapahtumassa on esillä veneilyyn, matkailuun ja vapaa-aikaan liittyviä toimijoita ja palvelun tarjoajia sekä viranomaistahoja ja järjestöjä esittelemässä toimintaansa.