Ice Cave Vesileppiksessä on vetänyt jo yli 8000 vierailijaa

Leppävirran Sport & Spa Hotel Vesileppiksen Ice Cave jääveistosnäyttely on osoittautunut erittäin suosituksi. Jääveistos- ja liukumäkiluolaan suunnitellaankin parhaillaan myös uusia jääaiheisia tapahtumia

Ice Cave vetää yleisöä

Vesileppiksen maanalaiseen hiihtoareenaan syntyi luolajääveiston maailmanmestaruuskisoissa ainulaatuinen jääveistoskokonaisuus ja MM-kisojen jälkeen veistokset jäivät yleisön ihasteltaviksi Ice Cave –näyttelyksi. Veistosten lisäksi kokonaisuuteen syntyi myös 13 jääliukumäkeä lasten ja lastenmielisten iloksi.

Kahden ensimmäisen viikon aikana näyttely veti jo 6160 kävijää, mikä on reilusti enemmän kuin kisojen järjestäjä Jäälinna ry ja Vesileppiksen väki ennakkoon odottivat.

”Lukemat osoittavat, että jäätaiteella on kysyntää ja että tämä taidemuoto on ihmisille mieluinen. Tulemme varmasti rikkomaan 20 000 kävijän kokonaiskävijätavoitteen”, vakuuttaa Jäälinna ry:n puheenjohtaja Tuomo Jantunen.

”Tällä hetkellä on kertynyt jo yli 8000 kävijää, joten kovaa on tahti”,  täydentää kävijätietoja Sport & Spa Hotel Vesileppiksen toimitusjohtaja Kimmo Rossi.

Ice Caven jäätaideteokset ovat säilyneet luolan optimaalisissa ja staattisissa olosuhteissa loistavassa kunnossa. Näoinpä näyttelyn pidentämistä alkuperäisestä näyttelyajasta harkitaan. Alun perin näyttelyn oli tarkoitus osulkeutua 14.5.2017.

Ice Cave saanee jatkoksi uusia tapahtumia

Ice Caven menestys on poikinut uusia ideoita.

Jo meneillään olevan näyttelyn markkinointia tullaan lisäämään ja lisäksi kevään kuluessa jääveistos- ja liukumäkiluolaan on aikeissa perustetaa uusia tapahtumia. Ensimmäisessä vaiheessa aukaistaan Ice Art Shop, josta on mahdollista ostaa jäätaide-esineitä. Jäätaide-esineet ovat tehneet jäänveiston mongolialainen maailmanmestari, Lkhagvadorj Dorjsurenin, ja helsinkiläinen suomenmestari, Anssi Kuosa. Jäätaide-esine on luonteeltaan todella ainutlaatuinen, sillä se toki säilyy pakastimessa pitkiä aikoja, mutta sitä voidaan luonnollisesti pitää esillä huoneenlämmössä vain rajattu aika.

Itse taide-esineiden valmistus tapahtuu Ice Cavessä ensiviikolla. Samalla on Tuomo Jantusen mukaan luvassa myös jokunen uusi ”juhlaveistos”, eli siis Ice Cave kehittyy vielä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt 

Anu Häiväläinen
Elinkeinoasiamies
Leppävirran kunta
anu.haivalainen@leppavirta.fi
GSM 044 7975602

www.vesileppis.fiwww.icecave.fi