Kilpailunjohtajan tervehdys!

10-11.3.2017 ajettava Tahko SM -Ralli näkyy ja vaikuttaa hiihtolomaviikon päätteeksi monin tavoin Tahkolla ja Nilsiän lähiympäristössä. Ihmisiä ja autoja on liikkeellä huomattavasti tavanomaista enemmän.

Ralli vaikuttaa alueen liikenteeseen myös siten, että suljemme erikoiskokeina käytettävät tiet EK:n suorittamisen ajaksi. Toivon, että nämä sinänsä kohtuullisen lyhytaikaiset ja hetkelliset häiriöt otettaisiin vastaan mahdollisimman myönteisessä hengessä. Kilpailu tukee Tahkon ja Nilsiän matkailua ja tuo niille ja lähialueille näkyvyyttä, toimintaa ja piristettä.

Kilpailun järjestäminen on melkoinen ponnistus järjestävälle seuralle. Näin laaja tapahtuma ei olekaan mahdollista järjestää yksittäisen seuran omilla resursseilla. Yhteistyökumppaneinamme onkin suuri joukko itäsuomalaisia autourheiluseuroja, sekä lukuisia Nilsiäläisiä kylätoimikuntia ja nuorisoseuroja. Kilpailupäivänä järjestelyihin osallistuukin kaiken kaikkiaan n. 450 – 500 ihmistä. Kaikille kilpailun järjestämiseen myönteisesti vaikuttaneille haluan jo tässä yhteydessä esittää erityisen suuren kiitoksen.

Turvallisuus ykkösijalla

Moottoriurheilusta puhuttaessa katsojaturvallisuus on prioriteettina aina ensimmäisellä sijalla. Koko massiivinen kilpailuorganisaatio toimii sen eteen, että kilpailu voidaan viedä läpi turvallisesti, onnistuneesti ja suunniteltua aikataulua noudattaen. Katsojina edesautatte tätä siten, että saavutte katselupaikoille hyvissä ajoin, noudatatte toimitsijoiden ohjeita ja huolehditte itsenne lisäksi siitä että myös kaverit ovat turvallisella katselupaikalla. Lämmintä vaatetusta on syytä myös varata riittävästi.

Tämän päivän kilpa-autot ovat todella tehokkaita ja uskomattoman nopeita. Mikäli kuljettaja tekee pienenkin virheen niin ulosajon riski on melkoinen! Katselupaikka ei siis saa olla liian lähellä tietä, ei ulkokaarteissa eikä hyppyjen alastulojen jättöalueilla, ei edes puiden suojassa. Otetaanpa tämä huomioon.

Joissakin kilpailuissa on esiintynyt ilkivaltaa niin kilpailijoita kuin omaisuuttakin kohtaan. Tällainen toiminta ei kuulu lajimme pariin ja se on saatava kitkettyä pois. Pyytäisinkin tässä asiassa myös katsojien apua. Mikäli huomaatte ilkivaltaa tapahtuvan niin kuva vaikka kännykkäkameralla ja tieto järjestävälle taholle niin saamme mahdolliset tekijät edesvastuuseen.

Nilsiän Urheiluautoilijat 50 vuotta

Tahko SM-Ralli on Nilsiän Urheiluautoilijoiden juhlavuoden kilpailu. Melko tarkalleen tasan viisikymmentä vuotta sitten joukko Nilsiäläisiä autourheilun ystäviä päätti perustaa seuramme. Juhlavuottaan viettävä seuramme haluaa kilpailun myötä toivottaa onnea vielä keskuudessamme oleville perustajajäsenilleen kuten myös kaksi kertaa vanhemmalleen eli sadatta itsenäisyyden vuottaan juhlivalle Suomelle.

 

Haluan omasta, järjestelytoimikunnan ja juhlivan Nilsiän Urheiluautoilijoiden puolesta toivottaa kilpailijat, heidän tukijoukkonsa sekä yleisön lämpimästi tervetulleeksi Tahkon talvisiin maisemiin. Toivon että viihdytte ja omalta osaltanne vaikutatte kilpailun sujuvaan ja turvalliseen läpiviemiseen. Nautitaan yhdessä vauhdikkaasta talvisesta tapahtumasta!

 

– Hannu Parviainen, kilpailunjohtaja, Tahko SM-Ralli

 

Lue myös