Alamäkiluistelun Suomen Cup lähestyy

Tahkolla 11.2.2017 kisattavan Alamäkiluistelun Suomen Cupin radan rakennustyöt ovat jo hyvällä mallilla ja Tahko näyttäää parhaita puoliaan myös tämän lajin kisapaikkana. Alamäkiluistelussa on kolme virallista kilpailutasoa, eli Red Bull Crashed Ice MM-sarja, kansainvälinen Riders Cup sekä kansalliset sarjat. Suomen virallinen sarja kulkee nimellä Suomen Cup ja sieltä on mahdollista ansaita kannuksia kansainväliselle tasolle siirtymistä varten. Tällähetkellä Tahkon kisaan on ilmoittautunut viitisenkymmentä osallistujaa ja ilmoittautuminen on edelleen käynnissä. Luvassa on sarjoja sekä miehille että naisille.

Ilmoittautuminen Suomen Alamäkiluisteluliiton ( FSXA ) verkkosivuilla >>

Rata sijoittuu rinteen alaosaan

Tahkon kisassa rataa lasketaan jäältä katsottuna aivan oikeanpuoleisen rinteen alaosaa pitkin, alkaen noin puolivälin kieppeiltä jäällä sijaitsevaan maaliin. Radan pituus on noin 450m. Kilpailurinne, nimeltään Hallelujah on merkitty rinnekarttaan numerolla 12.

Kilpailupäivän aikataulut ja ohjeita yleisölle

Lauantain kisapäivä alkaa harjoituksilla ja aikalaskuilla klo 9-11.30 välisenä aikana. Varsinainen kilpailu käydään klo 13-15 ja palkinnot jaetaan maalialueella heti kilpailun päätyttyä. Yleisöllä on mahdollisuus seurata kilpailua sekä sukset jalassa että ilman. Toki luistimetkin saa kisafiiliksen saavuttamiseksi pukea, mutta radalle pääsyyn se ei vielä riitä.

Hallelujah -rinteen yläosa on normaalisti laskettelijoiden käytössä, mutta alaosan tilanne varmistetaan turvallisuussyistä ennen kisaa, kun rata ja sen turva-alueet on saatu kokonaan valmiiksi. Panorama -tuolihissi on aivan normaalisti laskettelijoiden käytössä, joten hissistä käsinkin kisaa on näppärä seurata.

Kävellen liikkuvat katsojat ja kannustusjoukot pääsevät kisatunnelmaan maalialueella, josta rinteeseen näkee hyvin. Rinnealueella jalan liikkuminen on turvallisuussyistä kielletty, joten mikäli kipinä ylemmäksi nousemisesta iskee kesken kisahuuman, suositellaan kipaisua kisapaikkaa lähimpänä sijaitsevaan SkiMac Tirol -välinevuokraamoon ja lunastamaan samalla rinnelipun viereisestä Tahkonrinteiden lipunmyynnistä.

Myös Tahkon Tossulätkä -turnaus pelataan samana päivänä

Samana päivänä Alamäkiluistelun Suomen Cupin kanssa Tahkolla ratkotaan myös Tahkon Tossulätkä -mestaruudet 2017. Tossulätkää pelataan Tahkon keskustassa, Ravintola Piazzan ja Break Sokos Hotel Tahkon välisellä piha-alueella klo 10-17 välisenä aikana. Piazzan iltabileissä nähdäänkin siis monensorttista ja sporttista meininkiä varmasti jo perjantainkin puolella. Piazzan tapahtumakalenteriin ja ennakkolippukauppaan voit tutustua tästä >>.

Pietarinkadun Oilersin hyväntekeväisyysottelu

Tossulätkäturnauksen yhteydessä, lauantaina klo 11:30-12:30 pelataan myös Pietarinkadun Oilersin hyväntekeväisyysottelu. Otteluun on vapaaehtoinen pääsymaksu, jossa varojen keräyksen kohteena on Nilsiässä joulukuussa palaneen rivitaloyhtiön asukkaat. Myöhemmin illalla järjestetään Kunkussa huutokauppa. Tule paikan päälle katsomaan ja kannustamaan ja tee samalla hyvää.

Lauantain 11.2.2017 aikataulut pähkinänkuoressa

  • 09:00-09:30 Alamäkiluistelun harjoituslaskut / Tahkonrinteet
  • 10:00-17:00  Tahkon Tossulätkä -turnaus alkaa / Tahkon keskusaukio
  • 10:00-11:30  Alamäkiluistelun aikalaskut / Tahkonrinteet
  • 11:30 -12:30  Pietarinkadun Oilers hyväntekeväisyysottelu / Tahkon keskusaukio
  • 13:00-15:00  Alamäkiluistelun Suomen Cup / Tahkonrinteet
  • 15:15-15:30   Alamäkiluistelun palkintojenjako / Tahkonrinteet
  • 15:30 –          Tahkon Tossulätkä -välierät / Tahkon keskusaukio
  • 15:55 –          Tahkon Tossulätkä – finaali ja pronssiottelu

 

Lue myös:

Alamäkiluistelun Suomen Cup Tahkolle

OnniBus.comin aikataulut Tahkolle

Muita Helmikuun tapahtumia Tahkolla