Muuruvesi – Elämää virtaava kylä

Muuruveden kirkonkylä on koillisen Kuopion kasvava kyläkeskus, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopion keskustasta, Tahkon vesireitin varrella. Perinteikäs kylä Muuruveden ja Karhoveden rantamailla on vetovoimainen asuinpaikka kymmenien tuhansien vuosien kokemuksella. Seudun tenhovoima ja vesistöjen lumo on vaikuttanut ihmisiin ajasta aikaan, mm. Sibelius ja Järnefelt viettivät täällä kesiään.


Muuruveden satamapalvelut


Muuruveden satama

Vieraslaituri, veneluiska, vieraspaikkoja 2, grillikatos, WC ja polttopuut huoltorakennuksessa.


Savon ammatti- ja aikuisopiston satama

Vieraslaituri, vierasvenepaikkoja 5. Huoltorakennuksessa WC- ja kylmävesipiste, laiturilla jäteveden tyhjennys viemäriverkostoon sekä vesipiste. Lähellä, noin 100 metrin päässä on myös laavullinen nuotiopaikka, yleinen uimaranta sekä erikseen vuokrattava rantasauna ja eräkota.

 

Topin Maatilamyymälän vieraslaituri

Suojaisa vieraslaituri Heikkilänlahdella, Muuruveden sillan lähellä. 16 aisapaikkaa + päädyssä noin 12 m pitkä kylkikiinnityspaikka. Laiturilta on Topin Maatilanmyymälään noin 500 m matka.

 

www.muuruvesi.fi